пʼятниця, 05 березня 2021 16:57

Депутати Коломойського перейдуть під крило Ахметова

Депутати Коломойського перейдуть під крило Ахметова
Натомість позиції олігарха Ріната Ахметова посиляться. Фото: Соня Кошкіна

Після санкцій США можливості впливу олігарха Ігоря Коломойського в Україні меншатимуть. Про це Gazeta.ua сказав політичний експерт Віктор Бобиренко.

"Тепер ті депутати, хто працює на конверті, перетікатимуть від Коломойського до Ахметова.

А президент Зеленський віддалятиметься від олігарха, як від прокаженого. Можливості впливу Коломойського з кожним днем меншатимуть, бо з ним ніхто не хотітиме мати справу, щоб не попалитися.

Тепер з олігархів найбільший бенефіціар, вигодоотримувач від влади - Ахметов. Його позиції посиляться. Він може лишитися одним олігархом в Україні. Це теж одна із загроз.

Якщо Зеленський віддалятиметься від Коломойського, то рано чи пізно правішатиме. Як би не починали всі українські президенти, крім Януковича, вони стають бандерівцями.

З огляду на те, що суди в Україні належать Портнову, Ківалову і таким подібним, мало вірогідно, що Коломойського посадять в Україні. Швидше вирок може отримати у США.

Олігарху тепер потрібен тут хаос, мутитиме воду. Йому потрібна Україна, яка не рухатиметься нікуди, безпомічна, безпорадна", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судова реформа в Україні. Посли G7 закликають до прозорого відбору

Санкції щодо Коломойського - очікуваний крок США, вважає Віктор Бобиренко.

"Фактично це їхній крок у допомозі Україні стати правовою державою. Вони, як основний союзник, робитимуть всі кроки на зустріч нам і штовхатимуть Україну у бік Заходу. На наше щастя, у нас прекрасний союзник", - каже експерт і додає, що для США Коломойський, Дубінський, Деркач чи Медведчук - "однакові бісенята".

5 березня США запровадили санкції проти Коломойського. Йому та його родині заборонили в'їзд до країни.

11 січня США ввели санкції, зокрема проти нардепа від "Слуги народу" Олександра Дубінського. США заявили про "частину пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу, що стосується Андрія Деркача".

Торік Посольство США заявило, що нардеп Деркач є російським агентом.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Коломойського перейдуть під крило Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі