пʼятниця, 05 березня 2021 14:34

Судова реформа в Україні. Посли G7 закликають до прозорого відбору

Судова реформа в Україні. Посли G7 закликають до прозорого відбору
Українці мають мати справедливе правосуддя, йдеться в заяві. Фото: pixabay.com

Посли країн "Великої сімки" закликали з'їзд суддів України відкласти призначення до Вищої ради правосуддя і Конституційного суду до встановлення прозорих процесів відбору.

Відповідну заяву опублікували в п'ятницю.

Посли зустрілися з головами Верховного суду та Ради суддів і "підкреслили прагнення допомогти Україні в проведенні судової реформи, яка забезпечить неупереджене, незалежне, професійне, підзвітне та справедливе правосуддя для всіх українців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відповідальність за судову реформу лежить на Зеленському — Маселко

"Найважливішою частиною всебічної реформи, яка включає реформу Вищої ради правосуддя, є забезпечення доброчесності, етичності та кваліфікованості кадрів, що отримують призначення в судовій системі.

З цією метою посли закликали З'їзд суддів відкласти призначення до Вищої ради правосуддя та Конституційного суду, до встановлення прозорих процесів відбору, які заслуговують на довіру", - сказано в тексті.

3 березня Верховна Рада проголосувала в 1-му читанні за зміни до закону "Про судоустрій і статус суддів" та деякі закони щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

У громадській організації Центр протидії корупції заявили про провал оновлення Вищої кваліфкомісії суддів — органу, який займається відбором і оцінюванням суддів.

Зараз ви читаєте новину «Судова реформа в Україні. Посли G7 закликають до прозорого відбору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі