понеділок, 28 лютого 2011 20:40

Депутат під час експерименту заробив гастрит у шкільній їдальні

 

Заступник голови Одеської облради Олексій Гончаренко, який у минулому році брав участь у телепроекті "Без мандату", пішов на ще один експеримент над собою. Протягом двох тижнів молодий політик харчувався тільки шкільними сніданками та обідами, щоб на собі перевірити якість їжі з їдалень. Експеримент знімав один із центральних телеканалів для проекту "Правила виживання", пише Сегодня.

"Вчителі та мої помічники приносили пайки з їдалень прямо до облдержадміністрації - на моє робоче місце", - розповів Олексій.

"Перший тиждень я їв з їдальні школи в селищі Котовського, другий - зі шкіл у центрі. Їжу розігрівав в мікрохвильовці".

Експеримент дався Гончаренко з великими труднощами - за його словами, він з дитинства розпещений домашньою їжею. За півмісяця і без того стрункий депутат скинув два кілограми!

"Я їв "бюджетні" обіди за 5 грн. 50 коп., якими безкоштовно годують школярів з 1-го по 4-й класи. Ця програма спонсорується Одеською міськрадою. Їжа ні виглядом, ні ароматом не вирізняється.

"Різноманітність меню - теж велика дивина. Найчастіше мені привозили картопляне пюре з котлетою", - зізнався одесит. За його словами, справжнім кулінарним "шиком" були макарони з куркою.

"Їжа приправлялася мізерними салатиками. Поглинати страви доводилося через силу - настільки неапетитно все було. Шкільну харчі запивав чаєм зі своїх запасів", - згадує Олексій.

У ході експерименту Олексій заробив собі легкий гастрит і печію.

"Я розумію, що за 5,5 грн. неможливо приготувати смачний обід. Але те, що готують для одеських школярів, зовсім не корисно для здоров'я", - стверджує політик і тут же додає: "Мій син скоро піде в школу і він в їдальні харчуватися не буде".

Зараз ви читаєте новину «Депутат під час експерименту заробив гастрит у шкільній їдальні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі