Минулої п"ятниці після полудня на сильний біль у животі, слабкість і нудоту почали скаржитись учні 5–8 класів школи у селі Кричильськ Сарненського району Рівненської області.
— Обід був після другого уроку. А вже після четвертого діти почали просто падати на підлогу. Декого судомило, інші блювали. У мого сина-семикласника Сергія виступив холодний піт на чолі, шлунок скрутило, — розповідає 35-річний рятувальник Сергій Сорока.
Шестеро школярів потрапили до реанімації, ще 23 лежать в інфекційному відділенні. Тринадцятьом промили шлунки й відпустили додому.
Того дня на обід учням подали тушковану картоплю з м"ясом, салат зі свіжої капусти та курагу. Чим саме отруїлися діти, з"ясовують.
Подібний випадок трапився й на Житомирщині. У вівторок у школі села Зольня Олевського району там отруїлося 29 учнів. Діти з"їли неякісні солодощі.
— Школярі поснідали "корзинками" та слойкою, і вже через кілька хвилин деяким стало погано, — розповідає заступник директора школи з навчально-виховної роботи Данило Потапчук, 57 років.
Продукти до школи привозять із Олевського комбінату громадського харчування. Тістечка отримали у понеділок, дітям давали у вівторок зранку.
— Люди кажуть, що ті тістечка на комбінаті лишилися ще з Дня Олевська. Свято було в суботу 19 травня, — розповідає завуч. — Начебто це ті, які не продали, то віддали у школу.
Госпіталізували п"ятьох учнів. Зараз вони вже в нормі, повідомляють лікарі. Усього у Зольнянській школі навчається 96 дітей.
На харчовому комбінаті ситуації не коментують. Мовляв, іще нема результатів експертизи санепідемстанції.
Коментарі