пʼятниця, 02 вересня 2016 10:24

Деканоідзе презентувала перший офіс поліцейських-омбудсменів

Деканоідзе презентувала перший офіс поліцейських-омбудсменів

У Києві відкрили перший офіс управління забезпечення прав людини, у якому поліцейські-омбудсмени моніторитимуть ситуацію на місцях.

Презентувала його глава Нацполіції Хатія Деканоідзе.

"Реальна сучасна поліція обов'язково повинна мати такий офіс. Щоб кожен поліцейський-омбудсмен моніторив, що відбувається в райвідділах, у територіальних органах, в ізоляторах тимчасового тримання. Які там люди працюють, як усвідомлюють сучасні стандарти з прав людини і напрямки Національної поліції", - сказала Деканоідзе.

Події у Кривому Озері продемонстрували важливість поліцейських-омбудсменів для країни, наголосила вона.

"Найголовніша цінність цього офісу - тут працюють люди, які ніяк не пов'язані з системою", - додала Деканоідзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські-омбудсмени отримали від Деканоідзе повний "карт-бланш"

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в селищі Криве Озеро Миколаївської області на власному подвір'ї 33-річного Олександра Цукермана побили, а потім застрелили поліцейські. На тілі виявили чотири вогнепальних поранення. Ймовірно, стріляли з травматичного пістолета так званим патроном Флобера. Всі постріли зробили впритул. Дві кулі потрапили в серце, ще одна - застрягла в легенях, за висновком судово-медичної експертизи. Поліцейських затримали. Справу розслідує обласна прокуратура.

Відділення поліції в Кривому Озері розформували. Зараз в селищі працюють 4 наряди патрульної поліції з Миколаєва, а також кілька поліцейських на ключових посадах. Основні зміни в поліції Кривого Озера сталися на керівних посадах - призначили нових людей.

Зараз ви читаєте новину «Деканоідзе презентувала перший офіс поліцейських-омбудсменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі