середа, 05 червня 2013 20:55

Навіть лікування Тимошенко за кордоном відкриє двері в Європу - політолог

Навіть лікування Тимошенко за кордоном відкриє двері в Європу - політолог
Олексій Гарань розповів про перспективи євроінтеграції. Фото: radiosvoboda.org

Звільнення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко стане вирішальним фактором підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив політолог, директор Школи політичної аналітики Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань.

"Навіть дозвіл на лікування екс-прем'єра в Німеччині напередодні парламентських виборів, які пройдуть в країні у вересні, міг б розблокувати процес діалогу з Європою і суттєво вплинути б на позицію Німеччини. Але зараз проблема полягає в тому, що навіть якщо європейські політики раціонально усвідомлюють, що треба підписати угоду, щоб розгорнути Україну в бік Європи, а не Росії, але як це пояснити власним виборцям, які знають про Україну лише одне: Тимошенко - за гратами" , - сказав Гарань.

Крім того, він не вважає, що підписання меморандуму з Митним союзом зриває процес євроінтеграції.

"Говорити про те, що підписання Меморандуму зриває асоціацію з Євросоюзом? Ні, не зриває. Але це може бути однією з тих "крапель", які додаються до негативного сприйняття України як прогнозованого партнера", - зазначив Гарань.

Зараз ви читаєте новину «Навіть лікування Тимошенко за кордоном відкриє двері в Європу - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі