четвер, 29 вересня 2022 01:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов пояснив, що зміниться на фронті після мобілізації в Росії

Данілов пояснив, що зміниться на фронті після мобілізації в Росії
Данилов: Ми знаходимося у себе вдома, захищаємо свою країну. Фото: president.gov.ua

Єдине, що може змінитися на фронті після того, як в Росії оголосили мобілізацію - це кількість полонених росіян. Їх стане значно більше. В іншому ситуація буде все та ж.

На відміну від високо мотивованих на захист Батьківщини українців у росіян ніякої мотивації воювати немає, розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю виданню "Настоящее время".

"Ми знаходимося у себе вдома, захищаємо свою країну. У нас черги у військкомати будуть стояти через півгодини після того, як ми оголосимо, що нам потрібні додаткові військові для захисту країни" - сказав він, коментуючи питання про різницю між мотивацією українців і росіян.

Також Данілов переконаний, що полонених росіян ставатиме все більше і більше.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки знаходяться в запасі громадяни. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорить про 300 тис. резервістів, яких планують призвати.

Пізніше з'ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, що дозволяє Міноборони країни призвати на війну понад 1 млн осіб, переважно з сіл.

У Росії почалися акції протесту проти мобілізації, незадоволених затримували. У Москві та Воронежі затриманим почали видавати повістки до військкоматів.

Зараз ви читаєте новину «Данілов пояснив, що зміниться на фронті після мобілізації в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі