неділя, 20 серпня 2023 17:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов назвав цілі Росії

Данілов назвав цілі Росії
Росія намагається зробити так, щоб України не існувало у майбутньому. Фото: eastnews.ua

Кремль не бажає, щоб Україна існувала як суверена та незалежна держава.

Російський президент Володимир Путін не розглядає такого варіанту майбутнього, сказав секретар РНБО Олексій Данілов, передає NV.

"Для Путіна єдиний прийнятний формат – це остаточна, раз і назавжди, ліквідація "українського питання". Всі рішення ухвалені і вони кінцеві. Все інше – ілюзія самообману", – заявив він.

Для цього Москва проводить політику русифікації на захоплених територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський гімн та "розмови про важливе" – окупанти взялися за школярів Маріуполя

"Системні "політичні інвестиції", які Росія робить у спроби "перевиховання" та русифікацію населення ТОТ України, свідчать, що Кремль зробив серйозну ставку на спробу "розчленування" України та поглинання її частинами. Робота планується на тривалий час, упродовж щонайменше декількох поколінь", – вказав Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що світ занадто повільно "прозріває" і бачить реальну мету Росії. Але український народ готовий боротися скільки знадобиться, щоб зняти питання російської агресії з безпекового порядку денного.

"Тому всі ці розмови про переговори, уникнення ескалації, умиротворення — вода в пісок і гра на користь Росії. Єдиний формат сталого миру — це поразка Росії і її фрагментація. Не ми вирішили першими взяти в руки зброю, але ми будемо останніми, хто її складе, доки не буде відновлена справедливість: покарані винні за злочин розв'язання війни, — і немає у світі сили, яка нам в цьому завадить", – підкреслив Данілов.

З січня 2023 року в окупованому Маріуполі Донецької області стартувала глобальна примусова паспортизація. Документ мають обов'язково отримати всі вчителі, медики, поліцейські, чиновники.

З березня без російського паспорта неможливо буде займатися підприємницькою діяльністю. Також адвокати, судді, юристи повинні пройти акредитацію в ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Данілов назвав цілі Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі