середа, 30 березня 2022 03:38

Чиновницю з Бердянська судитимуть за співпрацю з окупантами

Чиновницю з Бердянська судитимуть за співпрацю з окупантами
У Бердянську жителі міста виступають на проукраїнських мітингах. Фото: Телеграф

Офіс Генерального прокурора оголосив про підозру заступниці голови Бердянської районної держадміністрації у зраді батьківщини в умовах війни. Чиновниця перебуває у слідчому ізоляторі, чекаючи на засідання суду.

Про це повідомили у пресслужбі державного обвинувача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бердянську колаборант проголосив себе "мером" - прокуратура відкрила провадження

Підозрювана добровільно погодилася співпрацювати з російськими спецслужбами ФСБ та проводити підривну діяльність щодо ЗСУ та патріотичних організацій у Бердянську.

"Вона брала участь у забезпеченні діяльності окупаційної адміністрації держави-агресора. Проте їй ставлять у провину ч. 2 за ст. 111 Кримінального кодексу. Це передбачає добровільне визнання підозрюваного правоохоронним органам у своєму протизаконному зв'язку з окупантами. Слідство триває", – зазначено у повідомленні.

В окупованому Бердянську жителі міста регулярно і рішуче виступають на проукраїнських мітингах.

На тимчасово зайнятих територіях Запорізької області російські окупанти приховано готуються до проведення виборів проросійської адміністрації районів та міст.

У порту Бердянська загарбники зосередили колону білих тентованих вантажних автомобілів КАМАЗ Міністерства надзвичайних ситуацій РФ. Раніше їх використовували для транспортування боєприпасів під виглядом гуманітарної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Чиновницю з Бердянська судитимуть за співпрацю з окупантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі