четвер, 14 травня 2009 12:50

Чорновіл порадив Ющенку легалізувати українські гроші в Швейцарії

Чорновіл порадив Ющенку легалізувати українські гроші в Швейцарії

Член комітету Ради по закордонних справах Тарас Чорновіл сумнівається в результативності поїздки президента Віктора Ющенка до Швейцарії.

"Його (Ющенко) візит можна охарактеризувати як політичний туризм. Тим паче, що в дипломатичному середовищі немає ніяких активних обговорень на тему - які документи будуть підписані, їх наслідки, які будуть преференції", - повідомив "Экономическим известиям" парламентарій.

На його думку, найбільшим результатом даної поїздки була б домовленість про забезпечення легалізації українських грошових коштів, які сьогодні напівлегально перебувають в Швейцарії:

"Якби договірною базою ми змогли забезпечити нормальну легалізацію цих коштів, вони знову могли б бути реінвестовані до України або приносити прибуток на території Швейцарії. Але в цьому напрямку нічого не робиться. Фактично наші державні структури спостерігають за тим, як сьогодні вивозяться гроші з країни".

Нагадаємо, що сьогодні, 14 травня, Ющенко на чолі української делегації перебуває в Цюріху.

Там Уповноважений Президента України з питань міжнародної енергетичної безпеки Богдан Соколовський повідомив про підписання Ющенком указів про невідкладність заходів щодо реалізації Брюссельської декларації і з реалізації проекту Євро-Азійського транспортного коридору на базі нафтопроводу "Одеса-Броди", запущеного в аверсному режимі.

Цензор, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Чорновіл порадив Ющенку легалізувати українські гроші в Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі