четвер, 19 липня 2012 10:18

Черновецький вирішив не балотуватися в Раду

Черновецький вирішив не балотуватися в Раду
Леонід Черновецький піде в Раду тільки тоді, коли відчує, що його там не вистачає. Фото: obozrevatel.com

Колишній мер Києва Леонід Черновецький не має наміру балотуватися в депутати Верховної Ради, але якщо відчує свою нестачу в парламенті, то "піде на вибори в одному з мажоритарних округів".

"Я не стану в цей раз балотуватися в депутати Верховної Ради (не тому що боюся програти, я п'ять разів вигравав вибори, виграв би і зараз), почекаю, подивлюся на все зі сторони, і якщо побачу, що мене не вистачає в парламенті, виставлю свою кандидатуру в одному з мажоритарних округів", - сказав екс-мер в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому в четвер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада тягнутиме вибори в Києві, бо в Попова зараз виграє будь-хто" - політолог

Він додав: "Якщо чесно, в цю хвилину навіть не хочу думати про це. Буду чекати "свого" часу. Але з політикою не розлучаюся. Уважно стежу за всім, що відбувається ...".

Відповідаючи на питання про можливу дату виборів мера Києва, Черновецький зазначив: "Як юрист, смію стверджувати, що вибори повинні були бути протягом двох місяців після закінчення терміну мого мерства (після травня 2012 р.). Але питання перейшло в політичну, неправову сферу. І пророкувати тепер, коли вони будуть, не беруся. Все заплуталося ".

Колишній градоначальник пояснив: "Щоб наблизити вибори, я пішов у відставку. І це моя принципова позиція. Я у виборах мера брати участі не буду".

Черновецький також поділився прогнозом щодо свого наступника на посту міського голови Києва: "Наступним мером я бачу, звичайно, людину, якій повірять кияни: ділового, з душею і серцем. Не популіста, який заробив свій авторитет тільки словами і протестами і нічого абсолютно не запропонував конструктивного. Не хочу явно за когось агітувати, оскільки своєю агітацією, з відомих причин, можу більше нашкодити, ніж допомогти. Скажу тільки, що кияни гідні жити в європейській столиці, і вони здатні зробити правильний вибір! ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київрада відправила Черновецького у відставку

Як повідомлялося, Черновецький 1 червня написав заяву про відставку з поста мера столиці. 12 липня Київська міська рада 110 голосами прийняла до відома факт дострокового припинення повноважень мера міста Черновецького на підставі його особистої заяви.

Згідно з рішенням Київради, секретар Київради Галина Герега тимчасово здійснює повноваження київського міського голови з моменту дострокового припинення повноважень Черновецького на цій посаді.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький вирішив не балотуватися в Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі