понеділок, 02 березня 2015 14:28

Чехія продала Росії сучасну зброю - ЗМІ

Чехія продала Росії сучасну зброю - ЗМІ
Фото: wallpaperpics.net

Чехія в якості посередника продала в Росію сучасну зброю після заборони на поставки.

Про це повідомляє "Новое время" із посиланням на польське видання Rzeczpospolita.

За даними видання, мова йде про американські автомати типів Bushmaster 90705, 90838 i 90899, DPMS RFA 3-3G2, німецькі Heckler-Koch і пістолет Sig Sauer.

Офіційно це зброя поставлялася для продажу в мисливських магазинах Росії. Однак її використовують спецпідрозділи багатьох країн, у тому числі американської Delta Force. Це дало привід виданню припустити, що Росія може використовувати американську зброю для провокацій в Україні.

"Якщо вона буде використана на сході України, то Кремль зможе стверджувати, що Вашингтон таємно постачає зброю українцям, із якої вбивають мирних жителів", - підкреслює газета.

Цей сценарій видання називає "дуже ймовірним", відзначаючи, що в Росії є достатньо гарної зброї власного виробництва і вона могла б утриматися від імпорту такого типу зброї з-за кордону.

Представник Єврокомісії П'єр-Арно Лоттон, який стежить за дотриманням ембарго на постачання зброї Росії, зауважив, що чехи не обов'язково його порушують, оскільки можуть постачати зброю за контрактами, підписаними до 1 серпня 2014 року, коли ще не діяла заборона. Разом з тим, він додав, що за дотриманням правил ембарго відповідають уряди країн, а ЄС це не контролює.

Зараз ви читаєте новину «Чехія продала Росії сучасну зброю - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі