вівторок, 02 травня 2017 19:48

Що найбільше просили українці у Порошенка

Що найбільше просили українці у Порошенка
З травня минулого року президент Петро Порошенко не відповідає на петиції громадян. Фото: slovoidilo.ua

З травня минулого року президент Петро Порошенко не відповідає на петиції громадян. Gazeta.ua нагадує про що українці найбільше просили у петиціях президента з часу запровадження цього сервісу.

38 326 громадян просили скасувати розмитнення і акцизний податок на імпорт авто.

"Скільки можна народ доїти, цього немає ні в одній цивілізованій країні", - написав автор петиції Ігор Матвієнко 29 серпня 2015 року.
Із 2016-го скасували спеціальне мито та імпортний збір. Але автомобілі завозити дешевше лише за певних вимог - мають бути не старіші 5 років та відповідати екологічним вимогам Євро-5 (норми за викидами. - ГПУ). За машини, які були у вжитку, вартість митного збору не зменшилася. Крім того, основні витрати формує акцизний збір та ПДВ, до якого "накручують" мита та збори.

36 244 людей проголосували за дозвіл мати вогнепальну зброю.

"Кожен громадянин України має право на вільне володіння вогнепальною зброєю для захисту свого життя і здоров'я, житла і власності, конституційних прав і свобод", - йдеться в тексті петиції. Її зареєстрував 29 серпня 2015 року Георгій Учайкін із Української асоціації власників зброї. Просив доповнити Конституцію відповідним текстом петиції та ухвалити закон "Про цивільну зброю і боєприпаси".
У відповідь на сайті обіцяли доручити питання конституційній комісії та Верховній Раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент ігнорує петиції від громадян

32 024 осіб підтримали скасування грошової застави для корупціонерів.

"Необхідно внести поправки до закону. Виключити норму, за якою особи під слідством за корупційні дії не мають права виходу на свободу під заставу", - йдеться у тексті. Подав петицію Володимир Клименко 29 серпня 2016 року.
Питання пообіцяли обговорити у Верховній Раді.

29 825 голосів набрало упровадження електронної системи голосування за відбитком пальців у Верховній Раді.

"Електронна система унеможливить голосування за відсутніх депутатів. Вона є, але чомусь досі не встановили", - пише в тексті петиції Олексій Кондратьєв. Зареєстрував документ 29 серпня 2015 року.
У президента відповіли, що запровадити таку систему складно юридично, технічно і дорого. Тому голосування народних депутатів забезпечать іншими шляхами.

29 736 людей просять збільшити міру покарання державних службовців за хабарництво.

"Треба збільшити покарання за хабарництво депутатам, головам сільських та міських рад, суддям, прокурорам, органам правопорядку, контролю, митникам. Кара високопосадовцям - конфіскація майна та 20 років ув'язнення без права помилування", - пишуть у петиції. Її зареєстрував 29 серпня 2015 року Олександр Марченко.

"На рівень хабарництва більше впливає не суворість, а невідворотність покарання. Тому пріоритетом є проведення судової реформи. Зазначене питання не можна розглядати окремо без комплексного підходу до змін кримінального законодавства", - написали від президента.

Закон про електронні петиції прийняли у 2015 році. Через електронні петиції громадяни можуть напряму звертатися із проханнями, вимогами, скаргами чи ініціативами на сайті президента, сайтах обласних та міських рад. Для того, щоб петицію розглянув президент, її має підтримати 25 тис. осіб. Рік президент Петро Порошенко не відповідає на найбільш голосовані петиції на власному сайті. З 2015 року, коли почав діяти сервіс е-петицій, відповів на 38 документів.

Зараз ви читаєте новину «Що найбільше просили українці у Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі