пʼятниця, 23 листопада 2012 09:13

Це розправа над свідомими працівниками міліції та патріотизмом — дружина Луценка про рішення суду

Це розправа над свідомими працівниками міліції та патріотизмом — дружина Луценка про рішення суду
Фото: podrobnosti.ua

Рішення Апеляційного суду Києва у справі екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка було передбачуваним, тому що при нинішній політичній системі не варто очікувати іншого. Для Луценка вирок цього суду нічого не змінив, а от для простих працівників міліції він багато означає.

Про це повідомила дружина і захисник екс-міністра Ірина Луценко у коментарі Gazeta.ua, коментуючи рішення суду.

"Я очікувала іншого рішення, пройшовши всі ці етапи за два роки, і бачачи що рішення суду залежить лише від телефонного права, іншого ми не очікували. Це нормальне рішення в тій системі координат, в якій ми знаходимось при сьогоднішній владі", - розповіла вона.

"Інше питання — кому був винесений вирок. Я вважаю, що таким рішенням був винесений вирок по тих працівниках міліції, які дійсно займалися розкриттям серйозних кримінальних справ в Україні. Ті хлопці, які працювали в карному розшуку, професіонали, які фактично віддали все своє свідоме життя служінню в міліції і розкриттю серйозних злочинів, були покарані за свою сумлінність", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Раді немає людей, здатних на рефлексію того, що відбувається у суспільстві" - експерт

Окрім того, за її словами ні прокурор, ні суддя навіть не вивчили уважно документи справи: "Ні прокурор, який погоджував це рішення про слідкування Давіденка, ні суддя, яка уважно вивчила ці документи і саме своїм рішенням порушила конституційні права Довіденка в рамках кримінальної справи по отруєнню Ющенка. Ті особи діяли свідомо, і прийняли рішення, що необхідно слідкувати".

"Після такого, чи захоче хоч один нормальний професіонал працювати на благо України, на благо держави, яка для того, аби розправилися зі своїми політичними опонентами, карає і тих людей, які залишаються із чесною і совістю, і які не хотіли оббрехати Луценка, а які стояли до кінця в цьому процесі, і казали: "Все зроблено свідомо. Все було зроблено на совість. Ніяких фактыв халатності не було пред'явлено". Це чисто політична розправа, під яку попали і звичайні працівники міліції", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Луценка переконаний, що екс-міністр може зустріти День свободи у колонії

"Це винесено вирок тим свідомим працівникам, трудягам в міліції, які тягнуть його важкого воза по розкриттю серйозних злочинів. Це розправа над міліцією. Це розправа над патріотизмом", - резюмувала захисник.

Нагадаємо, 22 листопада, колегія суддів Апеляційного суду Києва підтвердила законність вироку Печерського суду, який визнав винним екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка в недбалості при продовження оперативно-розшукової справи щодо водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давіденка.

Зараз ви читаєте новину «Це розправа над свідомими працівниками міліції та патріотизмом — дружина Луценка про рішення суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі