четвер, 22 листопада 2012 21:10

Спецтема: Луценко за ґратами

Сьогоднішнє рішення в справі Луценка будемо оскаржувати в Європейському суді - адвокат

Сьогоднішнє рішення в справі Луценка будемо оскаржувати в Європейському суді - адвокат
Фото: ukr.lb.ua

Сьогоднішнє рішення Апеляційного суду Києва у справі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка його захист оскаржуватиме в Європейському суді з прав людини після використання можливості національного захисту.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав адвокат Луценка Ігор Фомін.

"Ми будемо оскаржувати всі незаконні дії по цій справі і безумовно ми будемо отримувати рішення спочатку Конституційного суду, а потім Європейського суду", - повідомив адвокат.

Окрім того, відповідаючи на питання, що вже одна розглянута справа на користь Луценка – вже є позитивним кроком, він зауважив: "Там були різні предмети розгляду. Європейський суд на сьогодні розглянув справу стосовно затримання і незаконного арешту Юрія Луценка. Він дійшов до висновку, що Юрій Луценко був незаконно арештований і в цьому відсутні юридичні підстави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Луценка переконаний, що екс-міністр може зустріти День свободи у колонії

Він заявив, що після використання можливості національного захисту, адвокати Луценка звернуться знову до Європейського суду з прав людини вже щодо цього рішення суду.

"Питання розгляду самих кримінальних справ, що були порушені, та ми отримали вироки по цих кримінальних справах, вони ще Європейським судом не розглядалися, оскільки ми використали можливості національного захисту, а Європейський суд не приймає справи до розгляд, якщо ще є можливості захищатись в національній юрисдикції. Тому ми чекаємо Конституційного суду по першому вироку, і після того, якщо цей вирок буде незаконний, то будемо оскаржувати рішення в Європейському суді", - пояснив Фомін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рішення по апеляції у справі Луценка в річницю Майдану - це показова та дріб'язкова помста" - Доній

Також він додав, що з юридичної точки зору Луценко може вийти достроково вже, бо пів строку відсидів, тому він може бути переведений на умовно-достроковий термін.

Нагадаємо, сьогодні Апеляційний суд Києва в повному обсязі відхилив апеляційну скаргу екс-міністра внутрішніх справ Луценка на вирок Печерського районного суду - два роки обмеження волі.

Зараз ви читаєте новину «Сьогоднішнє рішення в справі Луценка будемо оскаржувати в Європейському суді - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі