понеділок, 14 серпня 2023 10:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Частина російської "еліти" готова йти на контакт – ГУР

Частина російської "еліти" готова йти на контакт – ГУР
Російські "еліти" стали більш зговірливими. Фото: eastnews.ua

Частина російської "еліти" розуміє неминучість поразки Росії у повномасштабній війні проти України.

Її представники готові йти на контакт, передчуваючи зміну влади в РФ, розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає LIGA.net.

"Зараз російські еліти ведуть гостру боротьбу між собою, конкуруючи за владні ресурси. Ключовим мотивом у багатьох цих процесах є пошук свого місця та певних гарантій безпеки в майбутньому. Багато представників військово-політичного керівництва сьогоднішньої путінської Росії справді розуміють, що вона приречена", – зазначив Юсов.

Україна має використати цю ситуацію для того, аби захистити власні інтереси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці "веж Кремля" утримують кишенькові армії для самозахисту

"Частина цієї так званої еліти готова йти на контакт і іноді навіть вболіває за те, щоб ті чи інші групи усередині Кремля несли більше втрат та поразок", – заявив представник ГУР, зазначивши, що йдеться саме про меркантильні мотиви.

Кремль водночас вкладає значні ресурси в спроби дестабілізувати Україну.

"Але це – двосторонній процес. Ми теж працюємо. І ми розуміємо, що демократичні держави є більш стійкими, ніж будь-яка імперія. Тим більше – така відстала і загниваюча, як Росія", – сказав Юсов.

Після рішення Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі видати ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна настрої у Москві стали "похмурішими". Зокрема, у вежах Кремля все більше незадоволення від того, що відбувається. Все більш похмуре усвідомлення перспектив, а саме геополітичної катастрофи режиму Путіна. Уже мова йде про пошук наступника Путіна і шукає його вже не Путін.

Тим часом газові гіганти РФ створюють "кишенькові" армії найманців для війни в Україні. Керівник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин підтвердив факт створення компаніями "Газпром" та "Газпромнефть" ПВК "Потік" із величезними зарплатами. Також Пригожин підтвердив факт відправлення російським олігархом Олегом Дерипаскою підрозділів на фронт.

Зараз ви читаєте новину «Частина російської "еліти" готова йти на контакт – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі