субота, 14 липня 2012 14:57

Колишні злочинці стали олігархами і формують політичну ситуацію - Вінський

Колишні злочинці стали олігархами і формують політичну ситуацію - Вінський
Йосип Вінський вболіває за українське село. Фото: gazeta.ua

В Україні деформована політична еліта.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів екс-міністр транспорту, один з лідерів партії "Об'єднані ліві і селяни" Йосип Вінський.

"Це подекуди колишні кримінальні злочинці, які ходили з бітами. Вони сьогодні стали олігархами і формують політичну ситуацію", - сказав він.

За словами Вінського, таку ситуацію в країні треба міняти через вибори.

"Моя функція політика полягає в тому, щоб дійти до кожного, пояснити як не помилитися. Оцим і займаюся у своєму окопчику. Провів соціологічні дослідження в окрузі на Хмельниччині. Виявилося, 50 відсотків людей радикально незадоволені життям. Найголовніша проблема — безробіття. Подоляни — віками були землеробами, а їх позбавили можливості працювати. Люди кажуть: "Дайте нам роботу", - зазначив екс-міністр.

Він переконує, що зараз у сільській місцевості безробітним є кожен другий.

"Ці люди змушені обробляти город, щоб якось зводити кінці з кінцями або їхати на заробітки в міста, інші країни. Якщо завтра на селі раптом з'явиться можливість вести нормальне виробництво, то не буде на чому, бо землю заберуть олігархи. Бачите, який законопроект по землі протягують. А подивіться, де найбільші українські землевласники проводять основний час — у Швейцарії, Монако, Лондоні, а не тут. І гроші тримають теж не в Україні", - наголосив він.

За його словами, роботою селян забезпечити можна.

"Треба, щоб був сад, город, ферма. Якась первинна переробка. Це все дає робочі місця. Зараз є села, де жодна людина не ходить на роботу. Бо якийсь заїжджий багач узяв землю в оренду: приїхав, посіяв, зібрав. Немає ні ферми, ні тракторної бригади, ні автопарку. Доводиться людям тримати по двоє-троє поросят, корів. Але на цьому не розбагатієш", - зауважив Вінський.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ

Зараз ви читаєте новину «Колишні злочинці стали олігархами і формують політичну ситуацію - Вінський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі