понеділок, 19 листопада 2012 11:41

"Бютівці" повстали проти перевиборів і кличуть "на килим" Пшонку

"Бютівці" повстали проти перевиборів і кличуть "на килим" Пшонку
Андрій Кожем'якін: опозиція має протоколи з мокрими печатками з усіх виборчих округів. Фото: obozrevatel.com

Фракція БЮТ-"Батьківщина" виступає проти розгляду законопроекту про перевибори на 5 мажоритарних округах.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, про це сьогодні на засіданні погоджувальної ради сказав керівник фракції Андрій Кожем'якін.

Політик наголосив , що опозиція має протоколи з мокрими печатками з усіх виборчих округів.

Як він заявив, "бютівці" вимагають, щоб найближчим часом у Верховій Раді з приводу виборів надали інформацію генеральний прокурор Віктор Пшонка, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Володимир Шаповал, а також голова Верховного суду України Петро Пилипович.

"Тільки в цьому разі наша фракція погодиться розглядати будь-який закон про перевибори", - підкреслив Кожем'якін.

"Бютівець" упевнений, що легітимність наступного парламенту залишається під питанням.

"Ця Верховна Рада давно перестала працювати. Можливо, що і наступний парламент до цього готується. Це ми вже бачили по законопроекту про зміни регламенту", - розповів політик.

Кожем'якін заявив, що опозиція збирається посилити політичний тиск на владу, щоб фальсифікатори виборів на 5 мажоритарних округах були покарані.

У свою чергу спікер Ради Володтмир Литвин повідомив, що від Генеральної прокуратури з приводу ситуації на проблемних округах надійшла письмова інформація.

За словами Литвина, для заслуховування представника Генпрокуратури необхідно внести і проголосувати відповідний проект постанови.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" повстали проти перевиборів і кличуть "на килим" Пшонку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі