середа, 14 січня 2015 11:23

Бюджетна реформа вже відбулася - Гончаренко

Бюджетна реформа вже відбулася - Гончаренко
Фото: transkarpatia.net

 Візит Джорджа Сороса в Україну означає, що до нашої країни прикута увага всього світу. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від Блоку Порошенка Олексій Гончаренко.

"Сорос — відома людина. Він не просто фінансист, а відомий світовий гравець. Його візит означає, що Україна є однією із основних геополітичних платформ. На найближче десятиліття на порядку денному будуть стосунки західного світу з ісламським, а також все те, що пов'язане з Росією - якою вона буде, чи розпадеться або стане демократичною державою. У цій частині порядку денного Україна — питання номер один", - зазначив він.

За словами політика, Європа має своїми справами показати, що вона готова підтримувати Україну.

"Хоча вже зараз ми бачимо: слідом за сотнями мільйонів євро нам пообіцяли 1,8 млрд — це вже достатньо суттєва сума. Ми можемо розраховувати на Європу. Бо сьогодні воюємо з режимом Путіна на її захист. Це вже зрозуміло багатьом європейцям", - зазначив Гончаренко.

Він наголосив, що в Україні вже були запущені реформи.

"Бюджетна реформа вже відбулася — ми ухвалили Бюджетний кодекс, яким змінюється філософія розподілу коштів. Тепер місцевому самоврядуванню надається серйозний фінансовий ресурс. Звичайно є багато технічних проблем, але сам принцип, який сьогодні закладено у кодексі дуже правильний. Крім того, вчора парламент зробив міні революцію , змінивши кворум, необхідний для проведення загальних зборів акціонерного товариства. Це означає, що держава може повернути собі під контроль низку підприємств причому таких потужних, як Укрнафта. Тобто реформи вже розпочаті", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Бюджетна реформа вже відбулася - Гончаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі