середа, 04 березня 2009 11:07

БЮТ викликав "відомого авантюриста" Наливайченка звітувати в Раді

БЮТ викликав "відомого авантюриста" Наливайченка звітувати в Раді
Фракція БЮТ вимагає звіту в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка та його першого заступника Валерія Хорошковського у Верховній Раді з приводу затримання заступника начальника відділу енергетичної митниці Державної митної служби Тараса Шепітька.

Про це з трибуни парламенту у середу заявив БЮТівець Святослав Олійник.

"Фракція БЮТ вимагає заслухати на засіданні Верховної Ради об 11:30 першого заступника голови СБУ відомого бізнесмена Валерія Хорошковського та відомого авантюриста Валентина Наливайченка", - сказав він.

За словами Олійника, БЮТ також вимагає створення тимчасової слідчої комісії "за фактами корупції у вищих ешелонах влади".

"Ми закликаємо генпрокурора Олександра Медведька, його заступника Віктора Пшонку, який здійснює безпосередній нагляд за СБУ, вжити негайних заходів щодо припинення незаконної протиправної діяльності СБУ", - заявив він.

Крім того, БЮТ просить спікера Володимира Литвина поставити до порядку денного законопроект, який "впорядковує питання призначення в.о. голови СБУ так, щоб його призначала Верховна Рада, а не щоб це відбувалося у незаконний спосіб".

"Ми також звертаємось до президента Віктора Ющенка з вимогою негайного припинення антидержавницької діяльності підпорядкованим ним органом влади", - заявив Олійник.

У свою чергу Держмитслужба вимагає роз"яснень від СБУ щодо затримання співробітника Енергетичної регіональної митниці.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держмитслужби.

"Митна служба України офіційно звернулася до СБУ за роз"ясненнями причин та правових підстав затримання (Шепітька). Керівництво ДМСУ наголошує на необхідності дотримання правових засад діяльності державних органів влади у всіх напрямках, визначених законодавством України", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що вчора близько десятої години ночі співробітниками Служби безпеки України був затриманий заступник начальника відділу енергетичної митниці державної митної служби Тарас Шепітько.

Заступник голови фракції БЮТ Андрій Портнов назвав дії СБУ незаконним і пов"язує їх з "особистим кришуванням компанії РосУкрЕнерго з боку керівників СБУ України, які фактично є партнерами РУЕ".

За матеріалами: Українська правда, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ викликав "відомого авантюриста" Наливайченка звітувати в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі