понеділок, 01 червня 2009 11:47

БЮТ відхрестився від "Великого договору" з "Регіонами"

БЮТ відхрестився від "Великого договору" з "Регіонами"

Лідер Блоку Тимошенко Іван Кириленко відкидає можливість внесення змін до Конституції цього пленарного тижня. Про це він повідомив журналістам перед початком Погоджувальної ради.

"Цього тижня ніяких змін до Конституції не буде. Зараз з порядку денного будуть зняті питання, які мають хоч якийсь натяк на це", - сказав Кириленко.

Він також заявив, що нічого не знає про переговори між Тимошенко і Януковичем щодо створення "широкої коаліції".

"Шановні мої, завтра наша фракція буде виступати і говорити. Друзі, не смішіть країну страшилками . Нічого і в помині немає на даний момент", - каже лідер фракції БЮТ.

Також за словами Кириленка немає ніякої угоди про створення коаліції.

"Я голова фракції. Я документи підписую. Там ціла процедура з коаліцією. Але жодного підпису під подібними документами я не ставив. На дану хвилину жодного документу, жодної візи", - повідомив він.

За словами Кириленка, коаліція може змінити формат тільки, якщо "Регіони" до неї приєднаються. "Але вони не погодяться, - говорить Кириленко. - Вони хочуть створити нову коаліцію".

"Тому, - розводить руками Кириленко. - Коаліція - це дуже жорстка процедура. Щоб напоротися на розпуска на рівному місці? На це ніхто не піде. І я в тому числі. І підпису свого я не поставлю".

У той же час "регіонал" Олександр Єфремов заявив, що його партія веде переговори з усіма політсилами, в тому числі з БЮТ.

"БЮТ в цьому плані не є винятком, - зазначив Єфремов. - Консультації ведуться в тому числі і зі створення діючої структури політичного управління в країні, яке б дозволило ефективно нею керувати".

За словами Єфремова, ті люди, які ведуть консультації обирають прийнятну форму роботи . Також за його словами, що стосується відповідних рішень в даному питанню то їх фракція "Регіонів" ще не приймала.

31 травня в ЗМІ з"явилася інформація про те, що Тимошенко і Янукович погодили проект "Великого договору", який передбачає створення широкої коаліції, а також текст нової Конституції. Нібито це сталося в суботу, коли Тимошенко і Янукович провели чергові переговори щодо створення широкої коаліції.

У останній редакції проект "Великого договору" передбачає спільні дії БЮТ і Партії регіонів до 2024 року, в тому числі участь у парламентських виборах єдиним блоком.

Проектом нової Конституції передбачається обрання президента в парламенті та пролонгація повноважень нинішньої Верховної Ради до 2014 року.

За матеріалами: Gazeta.ua, Українська правда
Зараз ви читаєте новину «БЮТ відхрестився від "Великого договору" з "Регіонами" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі