четвер, 17 лютого 2011 11:52

БЮТ наказав Януковичу скласти останній іспит

БЮТ наказав Януковичу скласти останній іспит

Скільки б Віктор Янукович під час своїх подорожей до Європи не говорив про розвиток демократії в Україні, про відданість європейським цінностям, про боротьбу з корупцією -  увесь світ переконався, що в нашій країні повним ходом йде згортання демократії, а Україна перетворюється на поліцейську державу.

Про це йдеться у заяві фракції "Блок Юлії Тимошенко – "Батьківщина", повідомляє прес-служба БЮТ.

"Бютівці" нагадали, що скоро минає рік, відколи Янукович став президентом України. На їхню думку, усі правоохоронні органи перебувають під його особистим керівництвом.

Водночас, у БЮТ підкреслили, що вже майже рік відбувається "відверте знущання" над представниками опозиції та екс-чиновниками уряду Тимошенко: І.Діденком, А.Макаренком, Ю.Луценком, Г.Філіпчуком, Т.Шепітьком, Г.Іващенком та іншими, "кримінальні справи проти котрих були відкриті за надуманими і абсурдними обвинуваченнями".

"Сьогодні влада на чолі з Януковичем усвідомлює, що цивілізований світ більше не сприймає брехні українських можновладців. А діючого керманича України та його найближче оточення чекає доля Лукашенка та його урядовців, перед якими закрились двері до Європи", - прогнозують опозиціонери.

У Блоці зазначили, що більше 100 народних депутатів України звернулись до генерального прокурора України та голови СБУ з клопотанням про звільнення з-під варти представників опозиційних сил та членів уряду Юлії Тимошенко. На переконання "бютівців", ані формально, ані відповідно до законодавства України немає жодних підстав утримувати представників опозиції у слідчих ізоляторах.

"Ми звертаємось до президента України з вимогою припинити правове свавілля у ГПУ та СБУ і звільнити тих, хто сьогодні незаконно перебуває під вартою. Це останній іспит для президента Януковича. Якщо дійсно він готовий утверджувати в українському суспільстві демократичні цінності, укріплювати принципи верховенства права, то опозиціонери повинні бути негайно звільнені", - резюмували політики, закликавши покарати "несправедливих" слідчих та суди, котрі "неодноразово продовжували термін ув'язнення невинуватим людям".

Зараз ви читаєте новину «БЮТ наказав Януковичу скласти останній іспит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі