понеділок, 30 листопада 2009 19:44

БЮТ хоче, щоб українці менше працювали

БЮТ хоче, щоб українці менше працювали

БЮТ пропонує внести зміни в положення про скорочену тривалість робочого часу.

Народний депутат від БЮТ Антон Яценко вніс на розгляд Верховної ради законопроект про скорочення робочого дня до 7 годин, або тижня – із 40 до 35 робочих годин.

Відповідний законопроект від 26 листопада передбачає відповідні зміни в Кодексі законів про працю.

Згідно з документом, також вносяться зміни в положення про скорочену тривалість робочого часу. "Скорочена тривалість робочого часу встановлюється: для працівників від 16 до 18 років – 30 годин на тиждень (на сьогодні - 36), для осіб від 15 до 16 років (учнів від 14 до 15 років, які працюють у період канікул) – 20 годин в тиждень (на сьогодні - 24)", - йдеться в законопроекті.

Нагадаємо, 20 листопада депутат від БЮТ, член парламентського комітету з питань соціальної політики та праці Олександр Сочка звинуватив Партію регіонів у намірі збільшити тривалість робочого тижня з 40 до 48 годин.

За його словами, 18 листопада на засіданні комітету з питань соціальної політики та праці представники Партії регіонів підтримали проект нового Трудового кодексу, який значно звужує права найманих працівників.

"У статті 143 проекту нового Трудового кодексу зазначається, що максимальний робочий час протягом тижня збільшується до 48 годин. В той час як у діючому Кодексі законів про працю, стаття 50, тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень. Це пряме порушення статті 22 Конституції України", - сказав він.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче, щоб українці менше працювали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі