середа, 06 квітня 2011 15:47

БЮТ хоче, щоб Янукович задекларував своїх кенгуру

БЮТ хоче, щоб Янукович задекларував своїх кенгуру

"БЮТ-Батьківщина" проголосує у другому читанні за закон про протидію корупції.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Роман Забзалюк.

"Ми усвідомлюємо, що в результаті недолугих дій Партії регіонів Україна опинилася без антикорупційного законодавства. Це неприпустима річ. Навіть в такому вигляді треба приймати закон. Хоча на нашу точку зору він недолугий. Структури СБУ та МВС зобов'язані боротися із корупцією. Хоча як вони це роблять – це інше питання. Але законодавство має бути. Тим паче, що цього вимагає міжнародна спільнота", - зазначив він.

За словами депутата, комітет з питань боротьби із організованою злочинністю та корупцією розробив форму декларації доходів та видатків чиновників.

"Вона відмінна від того проекту, який надав для розгляду комітету Мінюст. У них не передбачена норма про декларування доходів та видатків близьких родичів. У нас це є. Але в законі поки не розширено, про яких осіб іде мова. Треба буде вносити поправки і систематизувати цю категорію", - пояснив Забзалюк.

"Бютівець" розказав, що декларуватися мають суттєві покупки держслужбовців - автомобілі, нерухоме майно.

"На комітеті не обійшлося і без казусів. Ми думали, в який розділ декларації занести кенгуру, які є у власності Януковича. Кожен з них коштує 15-20 тисяч доларів. Ми знаємо, що багато владних олігархів мають предмети розкоші, які дуже дорогі. Їх теж треба декларувати", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче, щоб Янукович задекларував своїх кенгуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі