середа, 30 березня 2011 07:30

Гриценко розповів, як Янукович не хоче боротися з корупцією

Гриценко розповів, як Янукович не хоче боротися з корупцією

Лідер Громадянської позиції Анатолій Гриценко розкритикував в ефірі 5 каналу антикорупційний закон, запропонований президентом Віктором Януковичем.

"15 місяців немає антикорупційного закону. Цей закон, який прийняли ми і за який голосував і Янукович у 2009 році — він скасований. Це означає, що дозволено красти. Той законопроект, що внесли зараз, не має ключової речі, яка дозволила побороти корупцію в Сінгапурі, Грузії, країнах Балтії — щоб витрати декларував не тільки чиновник, але й члени родини. У нас виходить, що бідний президент, бідний прем'єр, міністри, губернатори, мери. Зате мультимільйонери - їхні родичі. На них усе переписують. У законопроекті, який вніс президент, цих положень немає. Це означає, що рішучої боротьби з корупцією не буде. Попри те, що одним із перших указів Януковича був Указ про утворення Національної антикорупційної ради. Що воно дало? Нічого. Там, де притягуються до відповідальності, як каже Азаров, "попєрєднікі", то це - зведення рахунків, вибіркове застосування закону, помста, політичне переслідування, що завгодно, але не боротьба з корупцією", - переконаний нардеп.

Гриценко також прокоментував сьогоднішні затримання співробітниками СБУ у Шевченківському суді столиці.

"Не виключаю, що в даному випадку виявили систему хабарів. Але знаєте, я під час зустрічей питаю людей, як вони вважають, чи можливо виграти у суді справу без хабарів, підніміть руки - ноль. Це означає: Шевченківський, Голосіївський, будь-який донецький, львівський... Іди в будь-який суд, і там це буде. СБУ не може чіпати тих високих посадовців, що сидять в уряді чи біля уряду. Що стосується середньої, нижчої ланки — тут досить команди "фас", і тут вони працюють. Сподіваюсь, цих доведуть до кінця і посадять. Але система від того не зміниться", - зазначив Гриценко.

"Почати потрібно з декларування витрат членів сім'ї. Зняти недоторканість з усіх. В тому числі президента, депутатів і суддів. Жорстка кримінальна відповідальність. Для судді, який узяв хабар у 10 тисяч доларів - пожиттєва тюрма. Без права амністії. От тоді зупиняться", - упевнений Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко розповів, як Янукович не хоче боротися з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі