пʼятниця, 24 травня 2013 15:23

Бригинець хоче зняти українську Санта-Барбару про Тараса Шевченка

Бригинець хоче зняти українську Санта-Барбару про Тараса Шевченка
За словами опозиціонера, зараз треба більше розповідати про Шевченка. Фото: dozor.com.ua

Народний депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець пропонує зняти сучасний український серіал про видатного українського письменника Тараса Шевченка.

Про це депутат розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Цю ініціативу я висловив на комітетських слуханнях із питань підготовки до 200-річчя Шевченка. Я розумію, що 200-річчя Кобзаря - це швидше символічна дата, а не якась вузькоконкретна. Я говорив про те, що сьогодні дуже важливо, щоби певні персони, герої та події стали частиною нашого повсякденного життя. А серіали, які сьогодні існують - це один із методів популяризації тієї чи іншої інформації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович, Ющенко, Кучма та Кравчук разом поклали квіти до пам'ятника Шевченку

За словами опозиціонера, зараз треба більше розповідати про Шевченка.

"Особливо зрозуміти, чому Шевченко є унікальним для всього світу, і чому саме Шевченку встановлено по всьому світу найбільше пам'ятників з усіх людей, які жили на землі. Це не можна пояснити просто однією короткою фразою якогось оратора, який вийде і скаже: "Шевченко - наше все". Треба розповісти його долю, вписати в цю долю контекст світових подій того часу. Особливо вписати в контекст події, які відбувалися в імперських столицях, зокрема Петербурзі", - наголосив Бригинець.

Він переконаний, що цей серіал повинен бути багатосерійним фільмом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман просить опозицію вклонитися Шевченку разом із "регіоналами"

"Бо, як це часто роблять, взяли коротко переказали історію Шевченка на п'ять серій. А щоб це був серіал із подробицями того побуту, солдатчини, Петербургу тощо. Тобто ціла така велика епохальна робота, своєрідна українська Санта-Барбара", - зазначив нардеп.

Він також додав: "Якщо говорити про героїв, акторів, то, думаю, в Україні знайдеться достатньо велика кількість людей, які б захотіли зіграти Шевченка і наближених до нього людей. І це було б дуже корисно".

Зараз ви читаєте новину «Бригинець хоче зняти українську Санта-Барбару про Тараса Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі