четвер, 24 серпня 2023 12:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Боррель та Блінкен привітали Україну з Днем Незалежності

Боррель та Блінкен привітали Україну з Днем Незалежності
Фото: eastnews.ua

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен і голова європейської дипломатії Жозеп Боррель 24 серпня привітали українців із Днем Незалежності.

Боррель опублікував привітання з нагоди свята у Twitter, передає Gazeta.ua.

"Я вітаю Україну та весь український народ із Днем Незалежності. Сьогодні виповнюється 32 роки відтоді, як Україна відновила свою незалежність, але нині вже більше дев'яти років, як Росія порушила суверенітет України. Вже 18 місяців, як вона розпочала свою загарбницьку війну проти України і українського народу. Кожного дня українці сміливо борються за свою свободу і незалежність, за демократію і цінності, які ми всі поділяємо", – сказав він.

Україна змінює себе за допомогою ключових реформ і просувається на шляху до свого членства у ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свято сильних людей – Зеленський привітав з Днем Незалежності

"Це майбутнє України, і ми у Європейському Союзі підтримуємо Україну. ЄС – разом з Україною, і ми будемо з нею так довго, як це буде потрібно. Слава Україні", – наголосив голова європейської дипломатії.

Блінкен у своїй заяві також наголосив на продовженні підтримки з боку США:

"Хочу привітати всіх українців з Днем Незалежності. 24 серпня є свідченням незалежності, суверенітету та демократії України. А також днем гордості за її силу та стійкість. Це також день вшанування української спадщини та культури", – сказав політик.

Сьогодні виповнюється півтора року відтоді, як Кремль розпочав своє жорстоке повномасштабне вторгненн.

"18 місяців безглуздої агресії, яка сіє смерть і руйнування по всій Україні. Ми приєднуємося до вас у святкуванні понад 30 років незалежної країни. І ми також сумуємо разом із вами, згадуючи ваших синів і дочок, які віддали життя, захищаючи вашу країну. Ми підтримуємо вас у боротьбі за вашу дорогу країну. Росія заплатить високу ціну за скоєне. США підтримуватимуть вас, і співпрацювати з нашими союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україну всім необхідним", – додав держсекретар.

24 серпня українці відзначають День Незалежності. Це свято вже кілька років поспіль як набуло особливого значення, оскільки триває війна, яку розв'язала Росія.

Українці вітають один одного з 32-ю річницею офіційного народження держави. Сьогодні не забудьте привітати своїх знайомих з головним державним святом країни. Для цього пропонуємо найкращі листівки та привітання.

Зараз ви читаєте новину «Боррель та Блінкен привітали Україну з Днем Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі