пʼятниця, 11 січня 2013 16:07

"Бій цьому явищу дано. Та ми будемо і надалі стежити та ганьбити їх" - Яворівський про "кнопкодавів"

"Бій цьому явищу дано. Та ми будемо і надалі стежити та ганьбити їх" - Яворівський про "кнопкодавів"
Володимир Яворівський про боротьбу з "піаністами": "Поки що все йде нормально". Фото: ua.glavred.info

Опозиція і надалі стежитиме за несумлінними депутатами, які голосують чужиими картками.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Володимир Яворівський.

Він переконаний, що швидко питання щодо персонального голосування у Верховній Раді вирішити неможливо, однак вже щодо цього досягнуто серйозних успіхів.

"Я не вірю в те, що протягом одного дня, чи навіть одного тижня, все те, що вкоренилося, врослося, вживилося у психіку, у норми поведінки Верховної Ради, буде модифіковано чи знищено повністю", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голосуванням за Соркіна влада сама заклала під нього міну сповільненої дії"- політолог

Нардеп нагадав, як свого часу це питання намагався вирішити тодішній спікер Арсеній Яценюк: "Так вже намагався зробити Яценюк, коли був головою Верховної Ради. Коли всі депутати поїхали на канікули, він поставив сенсорні кнопки, які реагували тільки на палець того народного депутата, який сидить на певному місці і ніхто інший за нього проголосувати не може. Коли народні депутати повернулися з канікул і побачили ці кнопки, то одразу ж були зібрані голоси, перш за все Партії регіонів, про те, щоби Яценюка звільнити з цієї посади".

Яворівський пояснив: "Через це ми знали, що боротьба буде дуже довгою, запеклою та впертою. Однак мушу визнати, що вона виявилася навіть легшою, ніж я собі уявляв. Мені здається, що поки що все йде нормально".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення Євросуду в справі Волкова є вироком українському парламентаризму - Гройсман

Він підкреслив, що за сьогоднішній день було помічено всього 4-5 випадків не особистого голосування народними депутатами.

"Хтось там намагається прикритися газеткою, хтось ще може взяти парасольку у Раду і накритися нею, ніби йому на голову капають золоті сльози, але все таки бій цьому явищу дано, - підкреслив парламентар. - І я б у першу чергу віддав би почесті новообраним народним депутатам. Вони прийшли з вулиці, принесли настрій вулиці і це впливає навіть на таких депутатів, як я".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новій Раді "регіонали" показали, що не налаштовані на конструктивну роботу – "ударівець"

У цьому плані, підкреслив нардеп, позитивно себе зарекомендували як "свободівці", так і представники партії УДАР.

Нардеп підкреслив: "Через це, думаю, поки все відбувається нормально і ми не зіб'ємо цього темпу і на початку наступної сесії. Ми будемо і надалі стежити, ганьбити".

Зараз ви читаєте новину «"Бій цьому явищу дано. Та ми будемо і надалі стежити та ганьбити їх" - Яворівський про "кнопкодавів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі