четвер, 10 січня 2013 16:16

В опозиції не виключають, що використають постанову ЄСПЛ, щоб скасувати інші рішення кнопкодавів

В опозиції не виключають, що використають постанову ЄСПЛ, щоб скасувати інші рішення кнопкодавів
Валерій Карпунцов: рішення ЄСПЛ матиме негативні наслідки для України. Фото: ukrinform.ua

Попри те, що в Україні не діє прецедентне право, рішення Європейського суду з прав людини щодо поновлення на посаді судді Верховного суду Олександра Волкова, може бути використане в українських судах, як аргумент.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив нардеп від УДАРу, юрист Валерій Карпунцов. Нагадаємо, зокрема, Європейський суд посилався на факт звільнення Волкова депутатами шляхом неособистого голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тепер закони кнопкодавів стануть нечинними з точки зору європейської юстиції" — політолог про рішення ЄСПЛ

"На жаль, це рішення вже має наслідки публічного негативного характеру для України. Міжнародною судовою інстанцією встановлено, що у нас голосують не парламентарі, а картки. Це для іміджу держави вже велика втрата", - вважає нардеп.

Водночас, політик впевнений, що влада не поспішатиме поновлювати Волкова на посаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄСПЛ зобов'язав українську владу відновити Олександра Волкова на посаді судді Верховного суду

"З юридичної точки зору, наша влада сьогодні займається невіглаством, не виконуючи свої міжнародні обіцянки. Наприклад, у справі Луценка, коли міжнародна судова інстанція ухвалила рішення стосовно його незаконного затримання. Відповідно, я так прогнозую, що і по судді Волкову аналогічно буде розвиватися ситуація. Влада буде зволікати з прийняттям рішення по відновленню його на посаду у Верховному суді", - наголосив політик.

Відповідаючи на питання про те, чи може опозиція в перспективі використати рішення Євросуду, щоб визнати недійсними інші рішення, ухвалені кнопкодавами, Карпунцов відповів: "Звичайно. Хоч у нас і немає прецедентного права, але як аргумент таке рішення можна використовувати".

Зараз ви читаєте новину «В опозиції не виключають, що використають постанову ЄСПЛ, щоб скасувати інші рішення кнопкодавів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі