четвер, 06 травня 2010 10:50

Беспалий порадив Ющенку шукати у дзеркалі винних у проросійських заявах влади

Беспалий порадив Ющенку шукати у дзеркалі винних у проросійських заявах влади

У тому, що стали можливі проросійські заяви з боку нинішньої влади винен екс-президент Віктор Ющенко. Про це сказав екс- нардеп Борис Беспалий у коментарі Gazeta.ua, коментуючи слова Василя Джарти про те, що Севатополь - це російське місто.

"Якраз діяльність влади при НУНСі сприяла тому, що після п'яти років "нунсівського" президенства в Україні стали можливі такі заяви, які були неможливі навіть при Кучмі, - сказав Беспалий. - У цій справі дуже серйозна політична відповідальність Віктора Ющенка".

Коментуючи саму заяву Джарти, екс-нардеп підкреслив, що Севастополь ніколи не був російським містом і "регіонал" повинен відповісти за свої слова.

"Те що Севастополь - українське місто випливає навіть з того, що за Радянського Союзу севастопольські спортмени виступали у складі української збірної", - зазначив Беспалий.

"Такі речі (заява Джарти) не повинні залищатися без відповідальності. Повинен реагувати кримський парламент. Адже він має повноваження зняти Джарти з роботи. Також мають реагувати Кабінет міністрів і президент України", - сказав Беспалий.

Крім того, за його словами, повинна бути реакція і з боку правоохоронних органів.

"Коли ми говоримо про відкриття кримінальної справи, то в даному випадку є проблема кваліфікації. Адже Джарти - це посадова особа, але його заява - неофіційна. І проблема не в тому чи він має відповідати, проблема в тому, яка стаття має бути".

Коментуючи заяву "нунсівця" Івано Стойка про те, що він зробить депутатське звернення до Генпрокурора та глави СБУ з вимогою відкриття кримінальної справи проти Джарти, Беспалий сказав: "Панові Стойку і його патронові панові Ющенку треба було б підійти до дзеркала, подивитися і пошукати там тих людей, які несуть відповідальність за ситуацію, що склалася".

Зараз ви читаєте новину «Беспалий порадив Ющенку шукати у дзеркалі винних у проросійських заявах влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі