понеділок, 22 квітня 2024 07:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Берлін схвалив експорт озброєння для України

Берлін схвалив експорт озброєння для України
Згідно з попередніми даними, у першому кварталі 2024 року було видано дозволи на остаточний експорт озброєнь на суму близько 5,2 млрд. Фото: pixabay.com

Київ залишиться основним отримувачем німецького експорту озброєнь. Україна отримає від Німеччини 74% виділених коштів.

У першому кварталі 2024 року було видано дозволи на остаточний експорт озброєнь на суму близько €5,2 млрд, повідомляє Міністерство фінансів ФРН.

"З них 3,85 млрд євро виділено на військову зброю та 1,4 млрд на інші види озброєнь. Основною країною-отримувачем стала Україна, для якої було схвалено експорт озброєнь на суму близько 3,8 млрд євро. На Україну, як і раніше, припадає 74% від загальної вартості виділень на перший квартал 2024 року. Україна залишається основною країною-одержувачем німецького експорту озброєнь", - заявив держсекретар Німеччини Свен Гігольд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина запропонувала Україні обладнання з закритих ТЕС

Він також наголосив на підтримці України Берліном.

"Цифри відображають безперервну та далекосяжну підтримку Німеччини. ФРН допомагає Україні в її самообороні проти російської агресивної війни, що суперечить міжнародному праву", - сказав Гігольд.

Уряд Німеччини 10 квітня оголосив про новий пакет військової допомоги Україні.

До переліку, зокрема, увійшли дрони, артилерійські снаряди та засоби протидії дронам.

Зараз ви читаєте новину «Берлін схвалив експорт озброєння для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі