пʼятниця, 15 грудня 2023 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Білий дім відреагував на заяви Путіна під час прямої лінії

Білий дім відреагував на заяви Путіна під час прямої лінії
Диктатор вчора подвоїв свою мету завоювати Україну та підкорити її народ. Фото: pixabay.com

Республіканці у Конгресі, які блокують допомогу Києву, повинні були почути слова диктатора Володимира Путіна. Вчора на прямій лінії він вкотре підтвердив, що хоче завоювати Україну.

Сподіваюся, ті республіканці Палати представників, які місяцями тримали в заручниках критично важливу допомогу Україні, почули голосне та чітке повідомлення Путіна, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі під час брифінгу.

"Путін на своїй щорічній пресконференції подвоїв свою мету завоювати Україну та підкорити її народ. Ми всі знаємо, що це означає. Майже через 20 місяців після того, як він розпочав своє жорстоке та варварське вторгнення, Путін заявив, що його агресія в Україні не закінчиться і мир настане лише коли його цілі будуть досягнуті", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп не зможе вивести США з НАТО - Конгрес ухвалив новий закон

Диктатори продовжують діяти, якщо не розплачуються за свою агресію. Кірбі наголосив, що поки Конгрес йде на різдвяні канікули, українці продовжують боротьбу. Він підкреслив, що допомога Києву потрібна прямо зараз, а не після свят.

"Якщо цього недостатньо, щоб зворушити вас або змінити вашу думку, подумайте про наші власні інтереси. Те, що відбувається в Україні, відбувається не лише в Україні. Це не чужа війна. Путін кидає виклик тому самому міжнародному порядку, який ми допомагали будувати. Він кидає виклик Статуту ООН. Він кидає виклик самому поняттю суверенітету. Він кидає виклик самій демократії", - пояснив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США.

США не можуть дозволити собі не допомагати Україні, додав він.

"І не помиляйтесь, Путін не єдиний - він не єдиний, хто спостерігає за тим, що тут відбувається і як це відбувається", -зазначив представник Білого дому.

Сенат Сполучених Штатів вирішив перенести святкові канікули. Сенатори вирішили ще раз проголосувати за законопроєкт з допомогою для України, заявив лідер Демократичної партії в Сенаті Чак Шумер.

У середу, 13 грудня, Сенат США ухвалив щорічний законопроєкт про оборонну політику (NDAA). Він визначає витрати Пентагону на наступний фінансовий рік в розмірі рекордних $886 мільярдів, що на 3% більше, ніж торік.

Крім того, у законопроєкті передбачено виділення $800 мільйонів на підтримку України.

Посол України в США Оксана Маркарова повідомляла, що цього тижня Конгрес повинен розглянути правки до законопроєкту про оборонний бюджет на 2024-й, зокрема й ті, які стосуються лендлізу для України.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім відреагував на заяви Путіна під час прямої лінії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі