вівторок, 19 травня 2009 09:55

Балога привселюдно пояснить, чому пішов від Ющенка

Балога привселюдно пояснить, чому пішов від Ющенка

Віктор Балога готовий зустрітися з Президентом Віктором Ющенком для остаточного з"ясування їхніх позицій із приводу його відставки з посади глави Секретаріату президента, а також публічно пояснити причини і мотиви свого рішення.

Про це він заявив пізно ввечері в понеділок, 18 травня, газеті "Комерсант-Україна".

"Я готовий зустрітися з президентом, щоб остаточно з"ясувати всі обставини і позиції – його і свою", - сказав Балога.

"Крім того, я готуюся публічно вийти зі своєю позицією, щоб і суспільство, і медіа зрозуміли причини і мотиви мого вчинку. Я рішуче налаштований піти з цієї посади", - заявив глава секретаріату президента.

Балога нагадав, що 12 травня він "власноруч підписав заяву про відставку й офіційно подав її у секретаріат", і висловив упевненість у тому, що цей документ зареєстрований у секретаріаті президента.

Між тим, ближче до кінця дня понеділка одразу кілька джерел "Комерсанта" у Секретаріаті президента заявили, що ситуація з відставкою Балоги кардинально змінилася.

Як сказав на той момент один зі співрозмовників видання, "ще рано говорити про відставку – схоже, все залишиться так, як було раніше".

Також увечері заступник глави Секретаріату президента Ігор Пукшин, який курує юридичний напрямок, заявив газеті про відсутність формальних причин для звільнення Балоги з формулюванням "за власним бажанням":

"Для мене, як для юриста, фактом є не чутки, а підписаний указ президента. А на сьогодні відсутній не тільки проект такого указу (про відставку Балоги), немає навіть зареєстрованої заяви (про відставку)", - сказав він ввечері в понеділок.

"Конфлікт вичерпаний. Вони (Ющенко і Балога) помирилися", - підсумував один зі співробітників секретаріату президента.

Проте сьогодні "Дело" надрукувало інтерв"ю з Ющенком, з якого випливає, що Президент підтримав  відставку Балоги. "Я її прийняв і вважаю, що тут треба піти назустріч", - сказав президент.

"Я не бачу тут трагедії. Є перезарядка влади, яка назріла. Попереду виборча кампанія, і очевидно, частина суспільства хотіла б побачити інших людей, іншу тактику, інші відносини. Я думаю, що це гарний спосіб вдосконалитись, а не повертати натомість голову весь час назад, займаючись критиканством, з"ясуванням стосунків і звинуваченнями. Давайте, заощаджуючи час, вигравати завтрашній день. Відтак, я гадаю, що тут все закономірно, а не несподівано", - сказав Ющенко.

Комерсант-Україна, Дело
Зараз ви читаєте новину «Балога привселюдно пояснить, чому пішов від Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі