пʼятниця, 12 липня 2024 08:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден пояснив, чому США проти ударів вглиб Росії

Байден пояснив, чому США проти ударів вглиб Росії
США не бачать доцільності в ударах вглиб Росії. Фото: eastnews.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден не бачить необхідності ударів ЗСУ вглиб Росії американською далекобійною зброєю.

Очільники оборонних та безпекових відомств країни здійснюють щоденну координацію дій щодо України, заявив Байден на пресконференції у Вашингтоні, передає "Голос Америки". Відповідаючи на запитання, чи дозволить він використовувати Києву американську далекобійну зброю для ударів по військових об'єктах вглиб РФ, Байден відповів, що військові США не бачать доцільності в цьому.

"Ми дозволили використовувати американську зброю в прикордонних регіонах Росії. Чи маємо ми обмежувати? Наприклад, якби Володимир Зеленський, а такого нема, мав можливість проводити удари по Москві, по Кремлю? Чи мало б це сенс? Ні. Питання в тому, як найкраще використати зброю, яку він має. Зброю, яку ми йому надаємо", - сказав американський лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден сказав, чи готовий говорити з Путіним

США надали Україні більше можливостей для ударів на далеку відстань, а також більше захисних можливостей, нагадав він.

"Я слідую порадам мого начальника штабу, а також міністра оборони та наших співробітників розвідки. Ми щодня вирішуємо, що вони повинні, а що не повинні робити, як далеко вони можуть зайти. І це логічно", - додав Байден.

Сполучені Штати обмежили використання американської зброї для ударів по Російській Федерації.

ЗСУ заборонено атакувати об'єкти на відстані понад 100 км від кордону і бити по ключових російських аеродромах.

Зараз ви читаєте новину «Байден пояснив, чому США проти ударів вглиб Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі