четвер, 25 липня 2024 06:37

Байден пояснив, чому вийшов з передвиборчої гонки

Байден пояснив, чому вийшов з передвиборчої гонки
Президент Сполучених Штатів Джо Байден виступив зі зверненням до американського народу, в якому пояснив причини зняття своєї кандидатури з президентських перегонів. Фото: eastnews.ua

Президент США Джо Байден звернувся до нації з Овального кабінету Білого дому.

Він пояснив, чому вийшов з передвиборчої гонки, передає CNN.

"Найкращий спосіб об'єднати націю - передати факел новому поколінню. Вважаю, мій послужний список на посаді президента, моє лідерство у світі, моє бачення майбутнього Америки - все це заслуговує на другий термін. Але ніщо, ніщо не може стати на шляху порятунку нашої демократії - зокрема й особисті амбіції", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп сказав, чи готовий провести дебати з Гарріс

Байден у своїй промові охарактеризував вибори 2024 року, як боротьбу за порятунок демократії. Він наголосив, що ніщо не зможе стати на її шляху. Байден також назвав своє рішення зняти кандидатуру з перегонів питанням демократії.

"Тому я вирішив, що найкращий шлях вперед - це передати естафету далі. Американці матимуть безліч варіантів вибору на президентських виборах цієї осені. Америці доведеться вибирати між рухом вперед або назад, між надією і ненавистю, між єдністю і розколом. Ми повинні вирішити: Чи ми все ще віримо в чесність, порядність, повагу? У свободу, справедливість і демократію? У цей момент ми можемо побачити тих, з ким ми не згодні, не як ворогів, а як співвітчизників", - додав американський лідер.

У Сполучених Штатах Америки Камала Гарріс, яка може стати кандидаткою Демократичної партії на президентських виборах, із незначним відривом відстає від кандидата республіканців Дональда Трампа. У парі Трамп-Гарріс експрезидент випереджає її на приблизно 2 процентних пункти.

Зараз ви читаєте новину «Байден пояснив, чому вийшов з передвиборчої гонки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі