середа, 01 вересня 2021 00:34

Байден мусить дати зрозуміти: "те, що було в Афганістані, не повториться в Україні"

Байден мусить дати зрозуміти: "те, що було в Афганістані, не повториться в Україні"
1 вересня має відбутися зустріч Зеленського з президентом США Джозефом Байденом. Фото: espreso.tv

Те, що було в Афганістані, не повториться в Україні. Це повинен донести президент США Джо Байден на зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським.

"Путін не відмовився від своїх амбіцій щодо домінування в Україні та підпорядкування України Кремлю. І він хоче сказати українцям, що Америка не підтримує їх, тому що ми вийшли з Афганістану", — сказав американський дипломат Деніел Фрід в інтерв'ю телеканалу "Дом".

Байден мусить ясно дати зрозуміти, що "те, що було в Афганістані, не повториться в Україні".

"Байден сказав, що афганська армія розвалилася. Це так. Байден сказав, що президент Афганістану втік із країни. Це так. Але Україна явно відрізняється. Українська армія боролася за незалежність країни. Вона стримувала тиск Росії та російські сили. Українське суспільство підтримує свій уряд у питанні захисту суверенітету України. Україна захищалася. Це велика різниця", підкреслив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урок для України з падіння Афганістану: що про нас пише світова преса

"Що стосується президента Зеленського, я сподіваюся, що він доведе Байдену серйозність свого наміру зробити Україну європейською країною... Це те, що він обіцяв зробити на виборах. І це те, на чому наполягали українці, стоячи на Майдані", — зауважив Фрід.

Зустріч глав держав буде важливою.

"І це буде шанс для президента Байдена показати світу, що ми підтримуємо наших друзів, і шанс вивести українсько-американські відносини з пастки, до якої американська політика потрапила через Трампа", — наголосив дипломат.

Президент Володимир Зеленський прибув в США.

1 вересня має відбутися зустріч Зеленського з президентом США Джозефом Байденом.

Зараз ви читаєте новину «Байден мусить дати зрозуміти: "те, що було в Афганістані, не повториться в Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі