четвер, 21 грудня 2023 22:45

"Баба Яга" проти: партія "Батьківщина" хоче скасувати легалізацію медичного канабісу

"Баба Яга" проти: партія "Батьківщина" хоче скасувати легалізацію медичного канабісу
Раніше у соцмережах створили меми про Юлію Тимошенко. Фото: Богдан Процишин, Facebook

Фракція партії "Батьківщина" у Верховній Раді хоче звернутися до Конституційного суду з вимогою скасувати результати парламентського голосування щодо законопроєкту про медичний канабіс.

Про це заявила голова фракції Юлія Тимошенко, повідомили LIGA.net.

"Батьківщина" має намір звернутися до Конституційного суду з вимогою скасувати результати голосування, оскільки, на думку фракції, "поправки депутатів до нього розглядалися у напівпорожній сесійній залі".

Тимошенко заявила, що законопроєкт "легалізує наркобізнес і наркомафію" і ухвалений для того, щоб відкрити Україну для "потужного наркотрафіку".

Жодних підтверджень для цих публічних звинувачень у заяві фракції немає, повідомили LIGA.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соратник Юлії Тимошенко отримав $300 тис. "подарунку" від матері

У листопаді народна депутатка з фракції "Голос" Ольга Стефанишина повідомила, що "Батьківщина" блокує законопроєкт про медичний канабіс. Показала стос паперів із 882 поправками, які аналізували понад три місяці.

"Щоби виснажити залу і позбавити закон голосів. Це понад 400 хвилин часу роботи Ради, а по факту два дні абсолютно безглуздого спектаклю: коли правки ставлять на голосування просто щоби тягнути час і не дати закону пройти залу", - сказала тоді Стефанишина.

21 грудня Верховна Рада розглянула у другому читанні законопроєкт щодо регулювання обігу медичного канабісу в Україні. Парламент ухвалив закон.

Міністерство охорони здоров'я назвало рішення історичним. Медичний канабіс - це ліки для мільйонів людей: онкопацієнтів, людей з розсіяним склерозом, пацієнтів, які отримують паліативну допомогу, тощо, сказали в МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «"Баба Яга" проти: партія "Батьківщина" хоче скасувати легалізацію медичного канабісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі