пʼятниця, 03 лютого 2012 18:31

Азаров: запозичення в "Ощадбанку Росії" не призведе до залежності від РФ

Азаров: запозичення в "Ощадбанку Росії" не призведе до залежності від РФ

Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров стверджує, що запозичення кредитних коштів у "Ощадбанку Росії" не може підсилити залежність України від Російської Федерації.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю, відповідаючи на запитання користувача, чи не посилиться залежність України від Росії, якщо Україна візьме кредит в "Ощадбанку Росії".

"Ощадбанк Росії не надає допомогу. Він дає кредити. Кредити треба не тільки повертати, а й обслуговувати. Тому в наших взаєминах з банками, зокрема і з "Ощадбанком", на першому місці стоять наші інтереси. Тобто, якщо кредит для нас вигідний за умовами, то ми його беремо. Якщо не вигідний, то відмовляємося. Тому ні про яку залежність мова не йде", - написав прем'єр.

Як повідомлялося, "Ощадбанк Росії" веде переговори з урядом України щодо залучення боргового фінансування.

Президент - голова правління Ощадбанку Герман Греф підкреслив, що у Ощадбанку немає побоювань щодо можливості для Україні залучити необхідні кошти. При цьому він зазначив, що уряд України не зверталося в його кредитну організацію за кредитом.

Раніше повідомлялося, що Україна розглядає можливість розміщення облігацій в рублях. За неофіційними даними, вона вела переговори з рядом найбільших російських фінансових інститутів. В Україні широко представлені такі російські банки, як Ощадбанк, ВТБ, Альфа-банк і Зовнішекономбанк.

Зараз ви читаєте новину «Азаров: запозичення в "Ощадбанку Росії" не призведе до залежності від РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі