середа, 01 грудня 2010 11:11

Азаров визнав, що в його Податковому кодексі є недоліки

Азаров визнав, що в його Податковому кодексі є недоліки

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що вето президента на Податковий кодекс - це спільна позиція президента і Кабміну.

Про це він сказав сьогодні, відкриваючи засідання уряду.

"Хочу повідомити, що вето президента - це спільна позиція президента та уряду, бо ми в понеділок розглядали Податковий кодекс і довели відповідну позицію до президента. В чому вона полягає? По-перше, податкова система стримує модернізацію економіки та швидкий розвиток, сприяє діяльності значної частини економіки в тіні. І держбюджет, і пенсійний фонд не отримує значну частину грошей. Тому податкова реформа неминуча і абсолютно на часі", - сказав прем'єр.

За його словами, ця реформа гальмується вже кілька років, мовляв, попередники не спромоглися здійснити жодної потрібної реформи.

"Але ж ми розуміємо, що Податкове законодавство, насамперед, зачіпає матеріальні інтереси людей. І це було видно, бо навіть в процесі громадського обговорення було внесено 4 тисячі поправок, а при підготовці до другого читання - 5 тисяч. За історію Верховної Ради жоден документ не привертав до себе такої уваги. Але чи свідчить це, що документ недостатньо підготовлений? Зрозуміло, що в такому масштабному документі могли бути недоліки, тому виявлені недоречності потрібно усунути", - підкреслив глава уряду.

Нагадаємо, що 30 листопада президент Віктор Янукович ветував Податковий кодекс. Раніше прем'єр Микола Азаров називав Податковий кодекс найліберальнішим у світі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Азаров визнав, що в його Податковому кодексі є недоліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі