вівторок, 19 липня 2011 16:48

Азаров прилетів на старт реконструкції старого газопроводу на гелікоптері
12

Фото: ФОТО: Ростислав Мисюкевич

Прем'єр-міністр Микола Азаров відкрив початок реконструкції та модернізації газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Урочистості пройшли на промисловому майданчику газопроводу неподалік міста Богуслав на Київщині. Прем'єр прилетів на гелікоптері Мі-8 з бортовим номером "UR-AAV", після посадки пересів на автомобіль "Мерседес".

На ньому приїхав на майданчик, де його чекали журналісти та міністр енергетики Юрій Бойко. Гостя привітали короваєм від Богуславщини та подарували сніп з жита та пшениці.

"Левова частка газу в Європу іде по нашому газопроводу. Поки йде, - розповів зі сцени Азаров. - Цьому газопроводу вже 30 років, тому необхідна реконструкція. В найкоротші терміни ми виконаємо величезний обсяг роботи, який потребує великих витрат. Але це наш шанс, як транзитної держави".

Після промови почесне право першого зварного з'єднання газопроводу надається зварювальнику з 40-річним стажем 64-річному Івану Зайченку.

Прем'єр залишив на трубі газопроводу автограф, після чого журналістів та гостей запросили до великого намету біля сцени.

"Ми не тільки скоротимо споживання газу, але й збільшимо видобуток власного, - пообіцяв прем'єр. - На це виділятимемо значні кошти. Сподіваюся, що тепер, коли ми розпочали практичні кроки, Росія змінить абсолютно невигідну схему поставки і прокачки газу, яка була реалізована після підписання договорів 2009 року".

Після 10-хвилинної прес-конференції Азаров звільнив стіл. Заступник голови правління "Нафтогазу" Вадим Чупрун та директор в Країні Європейського банку реконструкції та розвитку Андре Куусвек підписують Меморандум та Лист про наміри фінансування з Європейським інвестиційним банком.

Сума кредиту - $308 млн, їх дають під державні гарантії на 15 років. Загалом на реконструкції газопроводу хочуть залучити $1.4 млрд. За сорок хвилин урочистості закінчуються.

Газопровід Уренгой-Помари-Ужгород доставляє газ з родовищ Західного Сибіру до західного кордону України. Далі газ розходиться споживачам у країнах Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Азаров прилетів на старт реконструкції старого газопроводу на гелікоптері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі