вівторок, 15 лютого 2011 13:03

Азаров пообіцяв МВФ підвищити у березні пенсійний вік?

Азаров пообіцяв МВФ підвищити у березні пенсійний вік?

Місія Міжнародного валютного фонду погодила графік "більш поступового" підвищення тарифів на газ в Україні.

Про це сказано у заяві голови місії фонду в Україні Таноса Аравантіса.

Крім того, як зазначається у документі продовжується робота над пошуком засобів для покриття дефіциту бюджету та НАК "Нафтогаз України".

"Обговорення цих заходів буде тривати протягом кількох тижнів з метою представлення результатів перегляду програми раді директорів МВФ", - йдеться у заяві.

За словами Арванітіса, показники розвитку економіки України у 2010 році виявилися краще очікувань, при цьому економічне зростання перевищило 4% за рахунок збільшення обсягів експорту і відновлення інвестицій і приватного споживання.

"Запроваджувана за підтримки угоди stand by економічна програма влади в цілому рухається в правильному напрямку, і нами досягнуті домовленості щодо більшості стратегічних питань, які будуть забезпечувати виконання завдань програми на 2011 рік", - заявив Арванітіс.

Голова місії МВФ також прогнозує, що у березні вступить в силу закон про пенсійну реформу.

"Як очікується, у березні вступить в силу закон про пенсійну реформу, а впровадження адміністративної реформи триває", - зазначив глава місії.

Арванітіс також назвав адекватними принципи проведеної грошово-кредитної політики, вказавши на той факт, що інфляція впевнено зменшилася до рівня в 8,2%, наближаючись до цільових показників НБУ.

"Наші обговорення в цій сфері зосередилися на заходах, спрямованих на посилення операцій в рамках грошово-кредитної політики, розвиток ринку національної валюти, поліпшення принципів здійснення операцій з іноземною валютою і подальше зміцнення фінансового сектору", - заявив глава місії.

За його словами, представники влади ще раз підтвердили, що ставлять перед собою мету досягти міцного економічного зростання в середньостроковій перспективі.

Нагадаємо, що законопроектом про пенсійну реформу, зокрема передбачено поступове підвищення пенсійного віку  для жінок з 55 до 60 років.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Азаров пообіцяв МВФ підвищити у березні пенсійний вік?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі