четвер, 09 грудня 2010 15:37

У Тимошенко кажуть, що пенсійний вік можна і не підвищувати

У Тимошенко кажуть, що пенсійний вік можна і не підвищувати

Прем'єр-міністр опозиційного уряду "бютівець" Сергій Соболєв переконаний, що реалізація пенсійної реформи призведе до збитків державного бюджету.

Про це він сказав під час засідання опозиційного уряду.

"Те, що хоче уряд заробити на пенсіонерах 5,6 мільярдів гривень це цинічно адже, якщо співставити те, що втратить і що отримає бюджет, то збитки від Пенсійної реформи будуть набагато більшими", - зазначив він.

Соболєв запропонував іншу схему.

"Після проведення судової реформи, найсправедливіший Господарський суд ухвалює рішення про повернення на зовнішньоекономічний ринок України такої компанії як "Лівела", яка лише за 4 місяці цього року завезла на територію України без сплати усіх зборів 2,6 мільярда гривень продукції, яка не обкладається жодними акцизами. А уряд планує отримати від пенсійно їреформи  трохи більше. Так чи не краще тоді потрусити компанії, які наближені до нинішньої влади та залатати дірки в бюджеті держави завдяки компаніям,які нічого не платять?", - запропонував депутат.

Соболєв також виступає за денонсацію в односторонньому порядку угоди про співпрацю з Кіпром.

У свою чергу, міністр економіки опозиційного уряду Андрій Павловський зазначив, що Пенсійний фонд можна поповнити за рахунок виведення економіки з тіні.

"От сьогодні влада нарікає, що 40% економіки знаходяться у тіні, тобто 40% економіки не сплачує податків до бюджету, а значить не йдуть внески до Пенсійного фонду", - зазначив він.

За словами "нунсівця", якщо підрахувати ці гроші, то цього цілком достатньо аби покрити дефіцит Пенсійного фонду.

"Адже усього треба зробити дві прості речі. Насамперед слід припинити практику зарплат у конвертах і докласти максимум зусиль аби вивести економіку з тіні.

Бондар зазначив, що завдяки таким діям можна повністю припинити проблему дефіциту пенсійного фонду.

"Після цих дій 100% проблему Пенсійного фонду буде вирішено", - резюмував він.

Нагадаємо, що пенсійна реформа, запропонована урядом передбачає підвищення пенсійного віку для держслужбовців. Крім того, за словами заступника голови Адміністрації президента Ірини Акімової буде збільшено пенсійний вік для жінок.

Угода про співробітництво з Кіпром передбачає звільнення від оподаткування усіх грошей, які будуть переказані у цю країну.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко кажуть, що пенсійний вік можна і не підвищувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі