вівторок, 03 серпня 2010 17:59

Азаров дозволив другу Януковича "закопати" в дороги 3 мільярди

Азаров дозволив другу Януковича "закопати" в дороги 3 мільярди

Кабмін збільшив об"єми робіт на реконструкцію доріг за Програмою підготовки до Євро-2012 і включив компанію "Укравтодор" в число розпорядників бюджетних коштів на загальну суму 3,143 млрд грн.

Про це йде мова в постанові Кабміну від 28 липня.

Як говориться в документі, уряд збільшив в три рази до 880 км об"єм робіт з дорожнього будівництва. Загальний розмір фінансування при цьому збережений. На 2010 рік планується виділити 12,67 млрд грн.

В той же час, розмір прямого фінансування дорожнього будівництва з бюджету зменшений до 3,143 млрд грн. А замість Національного агентства з підготовки до Євро-2012, яким опікується віце-прем"єр Борис Колесніков, ці гроші передані компанії "Укравтодор".

"Укравтодор" нещодавно очолив Володимир Демішкан, особистий друг президента Віктора Януковича. Незабаром після його призначення Верховна Рада прийняла закон, яким змінила держбюджет-2010, дозволивши "Укравтодору" використовувати гроші з бюджету не тільки на капремонт і будівництво доріг, але і поточний ремонт.

Народний депутат від БЮТ Остап Семерак в інтерв"ю proUA відзначив, що подібна зміна дозволить витратити три мільярди "на поточно-ямкове дірозакопування в будь-якому місці", визначеному керівництвом "Укравтодору", будь-якою фірмою, вибраною без тендеру, оскільки роботи з підготовки до Євро-2012 виведені з-під тендерного законодавства.

Зараз ви читаєте новину «Азаров дозволив другу Януковича "закопати" в дороги 3 мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі