вівторок, 12 серпня 2014 08:29

Автоколона російського "гуманітарного конвою" відправилась в Україну

Автоколона російського "гуманітарного конвою" відправилась в Україну
Фото: ИТАР-ТАСС

Автоколона МНС Російської Федерації виїхала з Підмосков'я для доставки гуманітарних вантажів жителям Донбасу.

До складу колони входять близько 280 вантажних автомобілів, які мають намір доставити в Україну продовольство, медикаменти і питну воду. Всього 2 тис. тонн гуманітарного вантажу, передає ІТАР-ТАСС.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко виступив з ініціативою про направлення в Луганську область міжнародної місії гуманітарної допомоги. Крім вантажів, підготовлених українською стороною, місія включатиме також і міжнародний компонент, зокрема, гуманітарну допомогу, надану Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, США, ЄС, а також Росією. Ініціативу підтримав президент США Барак Обама.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що Російська Федерація прийняла рішення направити в Україну "гуманітарний конвой". Глава МЗС Росії Сергій Лавров повідомив, що ця ініціатива нібито погоджена з Червоним Хрестом.

Однак в Червоному Хресті не підтвердили інформацію, озвучену Лавровим. Червоний Хрест вважає за необхідне схвалення ініціативи гуманітарної допомоги Донбасу усіма зацікавленими сторонами.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков запевнив, що гуманітарна допомога Україні буде надана негайно після узгодження всіх нюансів.

 

Зараз ви читаєте новину «Автоколона російського "гуманітарного конвою" відправилась в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі