понеділок, 28 жовтня 2019 10:27

Ярош звернувся до Зеленського: "Не підігравайте Путіну. Буде погано всім"

Ярош звернувся до Зеленського: "Не підігравайте Путіну. Буде погано всім"
"Пане президенте, не треба підігравати Путіну, і "наїжджати" на добровольців. Тим більше, щось там говорити про зброю". ФОТО: Facebook-сторінка Дмитра Яроша

Командир військового формування Українська добровольча армія Дмитро Ярош звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням не чіпати добровольців і не підігравати президенту Росії Володимиру Путіну.

Так він відреагував на діалог Зеленського з добровольцями у Золотому-4. Пізніше вони вивели звідти зброю.

"По-перше, батальйони добровольців підтримує сьогодні, вся Україна. Інакше ми не змогли б бути фактором на цій війні. Ми можемо вже зараз підняти десятки тисяч українців на захист держави протягом найкоротшого часу. По-друге, мотивація та вишкіл добровольців найвищого рівня. А, головне, ми не боїмося загинути за Україну. Тим паче, ми не страждаємо від того, що вбиваємо ворогів нашої держави".

"По-третє, ми, добровольці, виступаємо за національну єдність. Тому не хочемо вести боротьбу всередині держави доти, доки існуюча тимчасова влада не перейде меж. Сподіваюсь на здоровий глузд президента, якому "42-й рік і він - не лох". Це цитата із Золотого-4.

Пане президенте, не треба підігравати Путіну та "наїжджати" на добровольців. Тим паче, щось там говорити про зброю. Не маєте морального права! Бо буде погано усім. А у всьому іншому - все буде Україна!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми з війни не підемо" — заступник Яроша

Ярош також згадав про прохання попереднього керівництва "оточити та роззброїти" 5-й Окремий батальйон Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" на чолі з комбатом Чорним.

"Тодішній командувач десантників - генерал Забродський (нині депутат від "Європейської солідарності". — Gazeta.ua), зателефонувавши мені, сказав однозначно: "Українські десантники в українських добровольців не стрілятимуть". Тому все вийшло по-нашому".

26 жовтня президент України Володимир Зеленський приїхав у зону розведення сил – місто Золоте на Луганщині. Там поспілкувався з воїнами-добровольцями, які виступають проти відводу ЗСУ від лінії фронту. Відео зустрічі опублікували в мережі.

Добровольці, з якими спілкувався президент Володимир Зеленський, не представники силових відомств або Збройних сил України. Вони перебувають у зоні операції Об'єднаних сил зі зброєю нелегально, заявили в операції Об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «Ярош звернувся до Зеленського: "Не підігравайте Путіну. Буде погано всім"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі