пʼятниця, 17 березня 2017 09:17

АП проти Садового: "Самопоміч" очікує на загрозу

АП проти Садового: "Самопоміч" очікує на загрозу
Сміттєву облогу Львова ініціювали фактично з Адміністрації президента/twitter.com

Адміністрація президента намагається тиснути на мера Львова Андрія Садового. У "Самопомочі" допускають, що його можуть арештувати.

Про це сказала віце-спікер Оксана Сироїд в ефірі каналу ZIK.

"Ми цілком усвідомлюємо цю загрозу, причому вже тривалий час. Сміттєву облогу Львова ініціювали фактично з Адміністрації президента і тримають майже рік. Було зрозуміло, що ця історія вийде недоброю. Особливо після того, як ми кілька разів у той чи інший спосіб відмовилися від співпраці. Тому що пропонували: "Давайте ви нас любитимете, а ми не створюватимемо вам проблем зі сміттям". Ця любов, напевно, є, але не в такій формі, у якій би хотіла бачити інша сторона.

Допускаю цілком, що може статися така ситуація (арешт Садового. - Gazeta.ua). Тому що маємо брутальні органи правопорядку, схильні до вибіркового переслідування. Суди схильні до вибіркового правосуддя. Це така українська реальність", - сказала Сироїд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садовий висловився про скандал навколо Сироїд

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що мера Львова Андрія Садового можуть відсторонити від посади та вручити підозру у справі про загибель людей на звалищі. Раніше Садовий натякав, що це може бути пов'язане з блокадою ОРДЛО.

30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі стався обвал після пожежі. Рятувальники знайшли під завалами тіла трьох колег, четвертий зник безвісти.

Після цього експлуатацію звалища призупинили, а львівське сміття почали вивозити в інші міста України. Жителі цих міст неодноразово висловлювали протест проти таких дій.

Зараз ви читаєте новину «АП проти Садового: "Самопоміч" очікує на загрозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі