середа, 15 березня 2017 01:29

Луценко не виключає відставки Садового

Луценко не виключає відставки Садового
Фото: Укрінформ

Мера Львова Андрія Садового можуть відсторонити від посади та вручити підозру у справі про загибель людей на звалищі.

Про це Луценко сказав в ефірі телеканалу ZIK.

"Усі розмови, що якісь спеціальні диверсанти з конкурентних політичних партій підпалили сміттєзвалище, експертиза не підтвердила. Це було самозаймання через недотримання технологій", - сказав генпрокурор.

"Тому стоїть питання про недбалість службових посадових осіб Львівської міської ради, які призвели до такого стану. Це - халатність. Але все ускладнюється тим, що є троє загиблих. Сім'ї мають право запитати, хто з посадових осіб Львівської міськради за це відповідає", - додав він.

"Саме зараз досудове слідство обласної прокуратури встановлює цього "Хто?". Я не можу виключати, що ним може бути і мер, і його заступники, й інші посадові особи", - сказав Луценко.

Генпрокурор спростував політичний підтекст справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садовому готують підозру

"Проблема зі сміттям виникає не від того, що мер в опозиції чи коаліції. Сміття треба утилізувати, цим необхідно займатися. Андрій Іванович не перший термін на посаді. І навіть не другий", - сказав Луценко.

Андрій Садовий працює мером Львова з квітня 2006 року.

Раніше Садовий заявляв, що прокуратура готує йому підозру у вчиненні кримінального злочину. Натякав, що це може бути пов'язане з блокадою ОРДЛО.

30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі стався обвал після пожежі. Рятувальники знайшли під завалами тіла трьох колег, четвертий зник безвісти.

Після цього експлуатацію звалища призупинили, а львівське сміття почали вивозити в інші міста України. Жителі цих міст неодноразово висловлювали протест проти таких дій.

Зараз ви читаєте новину «Луценко не виключає відставки Садового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі