пʼятниця, 26 листопада 2010 17:34

Янукович вмовив Медведєва переглянути "газові контракти" Тимошенко?

Янукович вмовив Медведєва переглянути "газові контракти" Тимошенко?

Росія може погодитися на перегляд газових контрактів між "Нафтогазом України" та "Газпромом".

Такий висновок можна зробити зі слів президента Росії Дмитра Медведєва, які він сказав на спільній прес-конференції з президентом України Віктором Януковичем.

"Ми зобов'язані знайти рішення цієї проблеми, незважаючи на те, що з правової точки зору у нас є база для цього співробітництва, незважаючи на те, що ця база створювалася, можливо, в не найсприятливіший період розвитку російсько-українських відносин", - сказав президент Росії.

У свою чергу, президент України назвав газове питання "дуже непростим".

Глава української держави висловив думку, що відповіді на наявні питання будуть знайдені не швидко.

"Але головне, щоб ми послідовно вирішували це питання в інтересах України і Росії ... Ми бачимо перспективу і до кінця цього року ми повинні пошукати відповіді на це питання, і думаю, що знайдемо", - сказав він.

Віктор Янукович додав, що і Україна і Росія прагнуть до таких відносин у газовій сфері, які б не шкодили енергетичним інтересам Європи.

"Ми зацікавлені з нашим стратегічним партнером Росією мати такі відносини, які б вирішували ці питання і на нашому двосторонньому рівні і знімали ту напругу, яка є в постачаннях енергоносіїв, конкретно газу в Європейський Союз, до Європи", - сказав він.

За словами українського президента, під час переговорів зі своїм російським колегою сторони обговорили як тактичні, так і стратегічні питання в даній сфері.

Віктор Янукович підкреслив, що президенти прагнуть до пошуку компромісів, одним із прикладів знаходження такого компромісу він назвав підписання за підсумками засідання міждержавної комісії протоколу, що передбачає збільшення обсягу транспортування нафти по території України і на нафтопереробні українські підприємства до 18,5 млн тонн на рік.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович вмовив Медведєва переглянути "газові контракти" Тимошенко?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі