середа, 17 листопада 2010 16:36

Янукович влашутував публічний рознос Азарову

Янукович влашутував публічний рознос Азарову

Президент України Віктор Янукович зажадав від прем'єр-міністра Миколи Азарова інформувати громадськість про реальний стан економіки в державі.

Про це глава держави розповів відкриваючи засідання Ради нацбезпеки і оборони.

Відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони в середу, глава держави неодноразово нагадував, що суспільство має отримувати повну та вичерпну інформацію про всі дії влади та наслідки цих дій.

На думку глави української держави, протести в суспільстві пов'язані з недоліком такої інформації.

"У мене до вас є дуже прості запитання. Чи готові люди до запланованих на 2011 рік змін, які далеко не завжди будуть популярними. І ми повинні про це говорити, якщо ми хочемо подолати кризу І коли я слухаю, Миколо Янович, засідання уряду, коли ви розповідаєте, що все, ми досягли того, того, все у нас добре, я вам кажу - говоріть правду. Покажіть ті графіки, які ви мені показуєте, що в світі відбувається. Скажіть людям правду, пісні співати не треба", - сказав президент.

Глава держави зокрема, назвав критичним стан пенсійної системи України .. Зокрема, він підкреслив, що реальний стан справ такий, що без реформи вже через кілька років в Україні на кожного працюючого припадає один пенсіонер.

"У нас зараз 18 млн працюючих, а 14 млн пенсіонерів. І якщо така ситуація, якщо таке пенсійне законодавство і далі буде .... Не будемо реформувати пенсійну систему, у нас вже через кілька років буде 50 на 50 - половина будуть працювати, половина будуть на пенсії ", - сказав президент.

Він звернувся до присутнього на засіданні РНБО голові Верховної Ради України Володимира Литвина з проханням провести парламентські слухання з пенсійної реформи.

Раніше віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявляв, що пенсійний вік для жінок не буде підвищено. За його словами, уряд знайшов компенсатори.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович влашутував публічний рознос Азарову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі