середа, 17 листопада 2010 13:18

У Азарова кажуть, що Янукович може ветувати Податковий кодекс

У Азарова кажуть, що Янукович може ветувати Податковий кодекс

Кабмін може попросити президента України накласти вето на Податковий кодекс, якщо Рада не врахує його побажань до документу.

Про це журналістам в Кабміні заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

"Якщо побажання уряду стосовно Податкового кодексу не будуть враховані ВР до нового року, Кабмін буде просити Президента накласти на нього вето", - пояснив чиновник.

За словами Сергія Тігіпка, наявність великої кількості поправок, які необхідно внести до Податкового кодексу суттєво ускладнюють ухвалення документу.

"Це дуже складний процес. Він складний через те, що йде понад 4 тис. 800 поправок, які не обговорювалися на засіданні комісії, складно тому, що нам необхідно всі ці поправки переглянути", - підкреслив чиновник.

Говорячи про акції протесту, які проходили вчора під парламентом, він зазначив, що частина мітингувальників не знають проти чого протестують.

"Треба спокійно дивитися на це. Є позиції, які ми будемо враховувати, а є й помилки, які були свого часу допущені, і які необхідно виправляти. Найголовніше, щоб був конструктивний діалог, тому що багато людей, які стоять там на мітингу, взагалі не знають про що йде мова",- резюмував він.

Не виключають президентського вето на Податковий кодекс і у фракції Партії регіонів. Так за словами головного парламентського "регіонала" Олександра Єфремова документ буде заветований главою держави, якщо не буде знайдений компромісний варіант, що влаштовує як підприємців, так і Кабмін.

Нагадаємо, що Верховна Рада 16 листопада розпочала розгляд проекту Податкового кодексу. Між тим, під Верховною Радою відбуваються масштабні акції протесту підприємців проти документу. За словами організаторів в них беруть участь близько 30 тисяч людей.

16 листопада столична міліція склада адміністративний протокол стосовно одного з лідерів протестувальників.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Азарова кажуть, що Янукович може ветувати Податковий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі